Ingezonden persbericht


Waterfront 'on the road' presents: Tanya Stephens in Off Corso

In een wereld gedomineerd door mannen, is Tanya Stephens een van de weinige vrouwelijke reggae artiesten die haar plek in de scene heeft veroverd, en hoe! Er zijn maar weinig die opkunnen tegen zo'n kracht als zij. Ze staat voor wat goed is en vertaalt dat ook naar muziek. Om deze reden is WaterFront een samenwerking aangegaan met Off-Corso, om deze power-woman het podium te kunnen geven dat ze heeft verdiend!

Al op jonge leeftijd ontdekt Tanya Stephens de wondere wereld van muziek. Ze groeit op in een groot gezin waar muziek een belangrijke rol speelt en daar begint dan ook haar bewondering voor alle verschillende muziekgenres. Tijdens haar jeugd ontwikkelt ze hierdoor een grote passie voor muziek. Haar zangtalent ontdekt ze op straat tijdens een jamsessie met haar vrienden.

Geïnspireerd door Bob Marley besluit ze haar zangcarrière vooral te richten op reggae. Na het uitbrengen van haar eerste volledige album in 1994 wordt de Jamaicaanse zangeres meteen gezien als één van de invloedrijkste dames uit de reggaewereld. Tanya is namelijk niet bang om haar mening te geven en dit merk je ook op haar laatste album "Rebelution". Onderwerpen als alcoholisme en jeugdwerkeloosheid schuwt ze niet, waardoor haar teksten ongecomprimeerd en ongecensureerd zijn. Ze vertelt de waarheid zoals zij die ziet en roept daarbij de mensen op tot een mentaliteitsverandering. Tanya Stephens is een knallertje en geweldig om live te horen.

DJ Okkie zal de rest van de avond vullen met zijn dansbare plaatjes. Hoewel deze show een WaterFront productie is, zal deze niet bij ons plaatsvinden, maar in Off Corso.

Datum: woensdag 19 november
Toegang: ¤ 20,-
Deur open: 20:00
Locatie: Off Corso
Meer info: www.myspace.com/tanyastephensmusic / www.waterfront.nl Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Receptie, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl

----------