Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 6 november 2008

Wereldpremière Diary of a Times Square Thief op het Crossing Border festival

Het zestiende Crossing Border festival opent op woensdag 19 november met de film Diary of Times Square Thief. In deze documentaire gaat filmmaker Klaas Bense op zoek naar de schrijver van een mysterieus dagboek dat hij op Ebay heeft gekocht. De opening van het festival zal tevens de wereldpremière zijn van deze bijzondere documentaire.

In het dagboek staan de avonturen beschreven van een jonge man die eind jaren tachtig uit het middenwesten van Amerika naar New York reist om daar zijn droom te verwezenlijken en als schrijver door te breken. Hij faalt, glijdt af en raakt aan lager wal; de laatste pagina's zijn met een mes uit het dagboek gesneden. Diary of a Times Square Thief bestaat uit kleine, intieme portretten van mensen die in het dagboek voorkomen. Door de ontmoetingen wordt gaandeweg meer duidelijk over het verrassende lot van de talentvolle, maar gefaalde schrijver en over de waarde van het najagen van dromen. Diary of a Times Square Thief is een productie van Eyeworks Film & TV Drama en de Boeddhistische Omroep (BOS).

Crossing Border
Het Crossing Border festival is het grootste internationale festival in Europa op het gebied van literatuur, poëzie en muziek. Sinds 1993 werkt het festival samen met grote namen uit de internationale literatuur- en muziekwereld. Daarnaast is er aandacht voor aanstormend talent. Van 18 tot en met 22 november zal het festival plaatsvinden op meerdere podia in het centrum van Den Haag. Op www.crossingborder.nl zijn nog kaarten te koop voor de première van Diary of a Times Square Thief.



Ingezonden persbericht