Gemeente Alkemade


Uitslag Gemeenteraadsverkiezingen

14-11-2008

Woensdag 19 november tussen 07.30 en 21.00 uur kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Kaag en Braassem. Op de website www.alkemadejacobswoude.nl vindt u alle informatie over de verkiezingen.

Uitslag verkiezingen
Na de sluiting van de stemlokalen worden de uitgebrachte stemmen op de stembureaus geteld. Gedurende de avond worden tussenuitslagen via de website www.alkemadejacobswoude.nl gepubliceerd. Dit gaat dan om het aantal stemmen per partij, niet per persoon. Ook de definitieve uitslag wordt op deze website bekend gemaakt, dat vindt plaats op vrijdag 21 november. Om 10.00 uur worden in een openbare vergadering in het gemeentehuis in Roelofarendsveen de uitslagen definitief vastgesteld.

Verkiezingsavond
Woensdag 19 november om 22.00 uur start in het gemeentehuis in Roelofarendsveen de verkiezingsavond. De (tussentijdse) uitslagen worden gepresenteerd door de beide burgemeesters, mevrouw Wiebosch en de heer Meerburg en op een scherm geprojecteerd. Belangstellenden zijn van harte welkom de presentatie bij te wonen onder het genot van een drankje en een hapje.

Opdruk Alkemade op stempas geen fout
Iedere stemgerechtigde in zowel Alkemade als Jacobswoude heeft een stempas ontvangen, met links bovenaan de opdruk 'gemeente Alkemade'. Dit is géén foutieve weergave. De opdruk heeft te maken met het feit dat de gemeente Alkemade de verkiezingen organiseert en dat de uitnodiging door de burgemeester van Alkemade is verzonden.