Nederlandse Spoorwegen

19 november 2008

Julia's pasta op Amsterdam Centraal

Europese primeur voor nieuwe Italiaanse formule

Vandaag opent op Amsterdam Centraal de eerste vestiging van Julia's, een nieuw concept waarin pasta-to-go centraal staat. Pasta die voor de neus van de klant vers en supersnel wordt bereid. Julia's voorziet in de behoefte van klanten aan meer keuze in verantwoord, warm eten op stations. In december opent een tweede Julia's op station Leiden, waarna er naar verwachting meer zullen volgen.
Nieuw in Nederland
Italiaans eten is het favoriete buitenlandse eten van de Nederlander. Desondanks is een pasta-to-go formule nieuw in haar soort in Nederland. Daar waar de noodle- en wok-to-go formules het straatbeeld in Nederland al een aantal jaren sieren, is een Italiaanse equivalent nog niet gesignaleerd. Met een team van specialisten heeft NS-dochter Servex deze pastaformule daarom in eigen beheer gerealiseerd. Daarbij is hulp ingeroepen van top architecten, designers, horecaspecialisten en Italiaanse fooddesigners, met als resultaat Julia's.

Het concept
Julia's staat voor de Italiaanse mama die met liefde voor je kookt. In haar keuken staat pasta centraal. Zo kunnen klanten kiezen tussen drie soorten pasta, waaronder volkoren pasta, en zeven soorten saus. Deze worden vers bereid en zijn in 90 seconden klaar. Daarnaast kun je bij Julia's al om 7 uur `s ochtends terecht voor echte Italiaanse espresso van Illy en typisch Italiaanse zoete en hartige broodjes. En er is natuurlijk Prosecco en Tiramisu, allemaal echt Italiaans. Wie haast heeft neemt zijn bestelling mee voor onderweg, maar wie iets meer tijd heeft kan aanschuiven aan de lange keukentafel van Julia's om op zijn gemak te eten. De kernwaarden zijn: "smaakvol, puur en verantwoord". Alle producten zijn nauwkeurig getoetst op voedingswaarde en authenticiteit.

De producten van Julia's zijn met zorg geselecteerd en bereid. Vrijwel alle producten komen van bijzondere, kleine adresjes in Italië: van de pasta van de kleine fabriek van Mama Miracoli in Terni, tot de olijfolie van een kleine olijvenboomgaard in Toscane en lekkere koekjes uit Verona aan toe. Ook de inrichting is met liefde vormgegeven. Samen met architectenbureau Merkx+Girod is gekozen voor een kwalitatieve en rustige omgeving, die er juist uitspringt op een druk station, waar al zoveel gebeurt.

Noot aan de redactie
Meer informatie: Michiel Jonker - NS Persvoorlichting 030-2357070 ­ michiel.jonker@ns.nl

NS Reizigers B.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124362

Datum 19 november 2008
Pagina 2/2

NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen treinreizigers hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De trein is een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 379 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.
NS Reizigers verzorgt het vervoeren van de reizigers en de informatie en service op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken worden om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.
NS deelt het spoorwegnet - het drukst bereden van Europa - met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.


---- --