Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 19 november 2008

DE BRIEF VOOR DE KONING wint eerste prijs
op het Lünen Filmfestival

DE BRIEF VOOR DE KONING is afgelopen week in Duitsland in première gegaan op het Kinofest Lünen. De film kent een grote Duitse release van 66 kopieën en viel bovendien meteen in de prijzen. Regisseur Pieter Verhoeff kreeg, uit handen van de kinderjury, de prijs voor Beste Film uitgereikt.

Kinofest Lünen is sinds 1990 het 'Festival voor de Duitse film'. Tijdens dit vierdaagse festival bepaalt het publiek welke film een prijs toegekend krijgt. De Kinderjury bekroonde DE BRIEF VOOR DE KONING tot Beste Kinderfilm. Na de onderscheidingen op het Schlingel Film Festival en het Final Cut Film Festival, is dit de vierde prijs die de film in Duitsland krijgt. DE BRIEF VOOR DE KONING is momenteel in de Duitse bioscopen te zien en kende een succesvol openingsweekend. Ook draait de film nog in de Nederlandse bioscopen waar hij tot nu toe meer dan 300.000 bezoekers heeft getrokken. De special edition dvd van de film is sinds 5 november in Nederland verkrijgbaar.

DE BRIEF VOOR DE KONING is de verfilming van het beroemde boek van Tonke Dragt, winnaar van de Griffel der Griffels en gekozen tot het beste jeugdboek van de afgelopen 50 jaar. De film vertelt het verhaal van een jonge schildknaap die een geheimzinnige brief aan de koning van het naburige rijk moet bezorgen. Momenteel werkt Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Armada Productions aan de opvolger; GEHEIMEN VAN HET WILDE WOUD.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht