Ingezonden persbericht


Eurosport's 'The Factory' succesvol bij FICTS Sport Movies & TV

Eurosport heeft met haar nieuwe en innovatieve tv-serie 'The Factory' een prestigieuze award gewonnen tijdens het 'Sport Movies & TV Festival' in Milaan. Het Sport Movies & TV Festival wordt georganiseerd door de 'Fédération Internationale Cinéma Télévision Sportifs' (FICTS) en is 's werelds belangrijkste festival dat zich puur op 'sport in beeld' richt.

De prijsuitreiking vond onlangs plaats in de Alessi Hall, in het Milanese Palazzo Marino. The Factory werd in de categorie 'Documentaires over Kampioenen' onderscheiden met een 'Mention d'Honneur'.

The Factory speelt zich af rondom het Formule 1-team van AT&T Williams. De serie onderscheidt zich door haar innovatieve format, dat zich het best laat omschrijven als 'docu-soap': anders dan de traditionele sportregistraties, biedt The Factory een kijkje achter de schermen van een Formule 1-team. Hiermee wordt de liefhebbers van autosport een unieke kans geboden om het Formule 1-team van AT&T Williams van binnenuit te volgen. "De samenwerking van Philips Shavers met Eurosport is vooral ingegeven door Eurosport's indrukwekkende bereik in Europa. We zijn érg blij dat 'The Factory' positief wordt gewaardeerd door zowel consumenten als experts", aldus Georgina Boyd, Senior Manager Global PR bij Philips Shavers.

"Wij van Williams F1 vinden het natuurlijk fantastisch dat we nu al voor de tweede keer op rij een internationale tv-award hebben gewonnen. Het is een mooie beloning voor alle betrokkenen, en in het bijzonder voor Philips. Een terechte erkenning van hun voortrekkersrol op het gebied van sportsponsoring", meent Liam Clogger, Hoofd Communicatie bij Williams F1.

Eurosport's 'The Factory' ging van start in april 2008. De serie biedt een kijkje in de keuken van een vooraanstaand Formule 1-team, waarbij ook de technische aspecten van de Formule 1 aan bod komen. In december wordt 'The Factory' herhaald.

Ook het programma 'The Search' viel in de prijzen, en wel in de categorie 'TV Shows en Nieuwe Technologieën'. Onlangs won Eurosport ook al de prestigieuze 'Deutscher Fernsehpreis' en de 'Tourisme Award 2008'.

De Eurosport Groep is één van de grootste multimedia ondernemingen in Europa, met Eurosport, Eurosport 2, Eurosport HD, Eurosportnews, Eurosport Azië, www.eurosport.yahoo.com, www.nl.eurosport.com, Eurosport Mobile en Eurosport Events. Eurosport, the n°1 pan-European TV channel, bereikt meer dan 114 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen en zendt uit in 20 talen, waaronder het Nederlands. Eurosport 2, the New Generation Sports Channel, is te zien in 32 miljoen huishoudens in 46 landen en in 11 talen. Eurosport HD, Eurosport is vanaf 25 mei 2008 beschikbaar in High Definition (HD); de lancering valt samen met de start van Roland Garros. De Eurosport HD zender is een simultane uitzending van Eurosport. Dit betekent dat dezelfde evenementen tegelijkertijd in zowel standaard als HD kwaliteit worden uitgezonden. De zender wordt in Nederland op dit moment doorgegeven via Ziggo en UPC met een bereik van 5,4 miljoen huishoudens. Eurosportnews brengt 24 uur per dag het laatste sportnieuws. De zender is beschikbaar in Europa, Azië en het Australisch continent. Op het Eurosport Internet Platform, Europe's n°1 online sports portal, is het laatste sportnieuws beschikbaar via acht sites in verschillende talen. Eurosport beheert samen met Yahoo! co- branded sites in het Verenigd Koninkrijk & Ierland, Spanje, Duitsland en Italië. Daarnaast heeft Eurosport vier eigen talenversies in China, Zweden, Rusland en Frankrijk. Het internetplatform genereert momenteel 7,9 miljoen unieke bezoekers per maand. Op www.nl.eurosport.com vinden kijkers alle informatie over de uitzendingen op Eurosport en Eurosport 2 en de kijkers kunnen zich gratis abonneren op Eurosport's e-mail service. Eurosport Mobile: Eurosport LIVE stream en daarnaast het laatste sportnieuws via WAP, I-Mode en SMS services. Eurosport Events is verantwoordelijk voor de organisatie, promotie, productie, beheer van de mediarechten en ontwikkeling van internationale sportevenementen, waaronder diverse autosportevenementen als FIA WTCC, IRC, International Formula Masters, Rally Raid World Tour, Global Champions Tour (paardensport), snooker World Series en SolOceans race (zeilen). -----------------------