Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NOMINATIES BIG IMPROVEMENT DAY AWARDS BEKEND
Ontvangt Marlies Dekkers de LEF-award en gaat de 3e dinsdag award naar Aboutaleb?

Den Haag, 19 november 2008 - Lingeriekoningin Marlies Dekkers, Joop van den Ende, Ahmed Aboutaleb en Wubbo Ockels maken dit jaar kans op de prestigieuze Big Improvement Day awards. Op 20 januari 2009 tijdens de Big Improvement Day in de Amsterdam RAI worden de winnaars bekend gemaakt. In de tussentijd kan het publiek op hun favoriet stemmen via http://pic.vicinity.nl/click.php?pom Nominaties

De LEF Award wordt uitgereikt aan de ondernemer met de meeste lef. Iemand die steeds weet te verrassen. Iemand die blijft innoveren. Iemand die verrast met een onorthodoxe aanpak. In deze categorie zijn genomineerd: Marc Schröder (Tango pompstations, RouteMobiel en www.biedenwonen.nl) met zijn oog als ondernemer voor gaten in de markt en Marlies Dekkers (marlies?dekkers Group) die met haar lingerielijnen blijvend opschudding veroorzaakt in de lingeriewereld.

De ID Award gaat naar de ondernemer met het beste idee van 2008. Een gat in de markt. Bewezen succesvol. Innovatief. En een groot bereik. Genomineerd voor de ID Award zijn: Coen van Oostrom (OVG Duurzame projectontwikkeling) voor zijn unieke bedrijfsfilosofie en ideeëngenerator Wubbo Ockels (Nederlands natuurkundige, ruimtevaarder, piloot, uitvinder en ondernemer) onder andere bekend van de solarboot.

De 3e Dinsdag Award erkent de meest ondernemende overheidsfunctionaris van 2008. Iemand die oplossingsgericht is. Iemand die nieuwe initiatieven durft te nemen. Iemand bij wie partnership en samenwerking van essentieel belang is. Voor deze award zijn genomineerd: verbinder en bestuurlijke duizendpoot Ahmed Aboutaleb (toekomstig burgemeester Rotterdam) en Wouter Bos (Minister van Financiën) om zijn crisismanagement in onzekere tijden.

De BID Award is voor dé ondernemer van 2008. Iemand met een visie. Iemand die op succesvolle wijze een bijdrage levert aan de economie en de werkgelegenheid, maar ook aan de spirit van ons land. De nominaties in deze categorie zijn voor: Rajesh Patel (CEO Exact) om zijn bijzondere aanpak binnen Exact en Joop van den Ende door zijn continue vernieuwing, een ondernemer pur sang.

Award winnaars BID 2008 reiken award uit.
Bovenstaande awards worden door niemand minder dan de Award-winnaars van BID 2008, (respectievelijk Victor Muller, Raymond Cloosterman, Ivo Opstelten en John Fentener van Vlissingen) uitgereikt op 20 januari 2009 in de Amsterdam RAI.

Big Improvement Day
De Big Improvement Day, kortweg BID, is een jaarlijks terugkerend evenement. Tijdens deze unieke netwerkdag bundelen topmensen uit de overheid en het bedrijfsleven hun krachten. Zij staan met elkaar stil bij wat er goed gaat in ons land en lanceren verfrissende ideeën over hoe het nog beter kan. Hun motivatie: anderen deelgenoot maken van de kracht van een positieve instelling en geloof in Nederland. Tijdens de dag wordt er dieper ingegaan op de thema's Duurzaamheid & Energie, Ondernemerschap, Educatie en Leiderschap. Op deze dag krijgen goede ideeën daadwerkelijk een kans en staan positivisme en creativiteit centraal. Om de positieve BID beweging te versnellen, komen verschillende deelnemers ook meerdere malen per jaar bij elkaar om concrete uitwerking te geven aan de ideeën die tijdens de dag gepresenteerd zijn. Naast Sir Richard Branson zijn er diverse iconen uit het Nederlandse bedrijfsleven en overheid die het publiek zullen inspireren met hun visie. Voor het volledige programma, zie www.bigimprovementday.nl.



Ingezonden persbericht