KNMG

Congres Health is wealth

Op woensdag 19 november 2008 organiseren KNMG, GGD Nederland, LVG en het Ministerie van VWS in samenwerking met de NPCF het congres Health is Wealth.

Preventie-Curatie-Participatie: in de buurt van de burger! Het centrale thema van dit congres is de bevordering van de gezondheid en de maatschappelijke participatie, en wel zo dicht mogelijk in de buurt van de burger, dus in de wijk, de gemeente, de regio. Door een betere afstemming en intensievere samenwerking tussen betrokkenen in de gehele keten kan de burger het best profiteren van de aanwezige deskundigheid. Dat maakt de kansen op 'erbij blijven horen', zowel maatschappelijk als in arbeid, belangrijk groter. Wilt u meedenken en meewerken aan deze 'maatschappelijke opdracht' dan moet u er bij zijn!

"Als het aan mij ligt doen we het zo....”
Uit de regio worden prioriteiten en voorbeelden van succesvolle samenwerking aangereikt. Deze vormen de input voor het congres. Tijdens het congres zullen de burger, de lokale overheid (collectieve preventie en Wmo), de verzekeraar en de zorgaanbieder u aangeven hoe volgens hen die samenwerking gestalte krijgt. In workshops en rondetafelgesprekken worden diverse thema's en voorbeelden op een interactieve wijze nader uitgewerkt.

Doel van congres is het bespreken van samenwerkingsmogelijkheden op lokaal en regionaal niveau. Trefwoorden zijn: vertrouwen, skills, structuur en financiering. U krijgt handvatten die u in uw eigen praktijk kunt toepassen. Doelgroepen zijn allen die betrokken zijn bij het bouwen van bruggen tussen preventie, curatie en participatie.

Er is plaats voor maximaal 200 personen. Het congres vindt plaats in Domus Medica te Utrecht. De kosten worden door een subsidie van VWS laag gehouden en bedragen 75 euro per persoon. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het congresbureau van de KNMG, e-mail: congresbureau@fed.knmg.nl, telefoon 030-2823841.

Als u interesse heeft kunt u hier het interesseformulier invullen. U ontvangt dan te zijner tijd een uitnodiging met inschrijfformulier per e-mail.

Publicatie datum: 16-07-2008