Protestantse Kerk in Nederland


Seminar Handboek 'Gezonde Gemeente'

wo 19 november 2008

Hoe komt het dat sommige ´gewone´ kerken, tegen de trend in, het goed doen en zelfs getalsmatig groeien? Daarover gaat het praktische handboek: The Healthy Churches Handbook.

Nederlandse vertaling
In Engeland wordt inmiddels in grote delen van de Anglicaanse Kerk met deze methodiek gewerkt. Dit boek is vanaf eind november in Nederlandse vertaling beschikbaar: het 'Handboek Gezonde Gemeente'. Ter gelegenheid hiervan komt de schrijver Robert Warren, op uitnodiging van het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie, naar Nederland. Robert Warren was 'team rector' bij een van de grootste en snelst groeiende gemeenten binnen de 'volkskerk' in Engeland. In 1993 werd hij 'National Officer for Evangelism' bij de Church of England.

Seminar
Voor kerkenraden, beleidscommissies en andere nieuwsgierigen organiseert het Toerustingscentrum op woensdagavond 19 november 2008, van 18.15 tot 21.00 uur een seminar. Warren zal vertellen over deze uit de praktijk gegroeide methode van gemeenteopbouw en zal laten zien hoe u haar in uw gemeente kunt gebruiken. Vervolgens zult u hiermee onder zijn leiding aan de slag gaan. Tijdens dit seminar zal de vertaling officieel gepresenteerd worden en daarbij uitgereikt aan de scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, ds. Arjen Plaisier.

Meer informatie en aanmelden: www.pthu.nl.