Gemeente Overbetuwe


Praat mee over het landschap van Overbetuwe

---

De gemeente wil zich profileren met een mooi en verzorgd landschap. Het buitengebied van de gemeente is één van de visitekaartjes van Overbetuwe. Voor recreanten, bezoekers, toekomstige bewoners en bedrijven. Maar uiteraard ook voor de mensen die er al wonen en werken.

Bewonersavond

De gemeente nodigt u om mee te praten over de ontwikkeling van het landschap van Overbetuwe op woensdag 19 november 2008 vanaf 19.00 uur in het Wapen van Valburg, Tielsestraat 69 te Valburg.

Op de avond horen wij graag uw wensen en ideeën voor een aantrekkelijk landschap.
Het landschap waarin u woont, werkt en zich recreëert.

Gewoon komen luisteren kan natuurlijk ook.
U bent van harte welkom!

CAPTION: Programma

19.00 uur Presentatie van organisaties die actief zijn in het buitengebied
19.30 uur Opening en welkom door wethouder J. Walraven 19.35 uur Presentatie Landschapsontwikkelingsplan 20.05 uur Uitleg hoe een landschapsontwikkelingsplan in de praktijk werkt
20.15 uur Pauze
20.30 uur Inbreng wensen en ideeën
21.15 uur Discussie en samenvatting van de inbreng 21.45 uur Einde bijeenkomst

Tijdens de avond presenteren zich organisaties die actief zijn in het buitengebied. Zij informeren u over natuur en recreatie, landbouw en cultuurhistorie.

Landschapsontwikkelingsplan (LOP)

De gemeente is in januari 2008 begonnen met de actualisatie van het beleid voor natuur en landschap. Daarvoor wordt een landschapsontwikkelingsplan opgesteld, kortweg LOP genoemd. Het plan beschrijft de kwaliteit en mogelijkheden van het landschap en gaat in op gewenste ontwikkelingen.
De gemeente vindt het belangrijk dit plan op te stellen in samenspraak met een klankbordgroep en met bewoners en gebruikers die ook regelmatig op de hoogte gehouden van de vorderingen van het plan. Zo wil de gemeente een gedragen visie op het landschap tot stand brengen en een plan met concrete uitvoerbare projecten. Het LOP is een belangrijke bouwsteen voor het gemeentelijk bestemmingsplan. Ook kan de gemeente daarmee ruimtelijke ingrepen in het landschap toetsen en inspelen op ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op de toenemende behoefte van bewoners om recreatief gebruik te maken van het buitengebied.
Aan de gemeente de uitdaging te werken aan een voor iedereen aantrekkelijk landschap, waar nu en in de toekomst zorgvuldig mee wordt omgegaan.

De voorbereidingen van de landschapsvisie zijn nu zover gevorderd dat we graag uw wensen en ideeën over het landschap van Overbetuwe willen horen. Daarna wordt het plan verder uitgewerkt. Als het plan volledig is opgesteld volgt nog een formele inspraakronde. Daarna wordt het plan voor vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.