Gemeente Asten


11/14/2008


Informatieavond Gebiedsvisie Witte Bergen

Op woensdag 19 november 2008 wordt om 20.00 uur in gemeenschapshuis Unitas te Heusden een informatiebijeenkomst gehouden over de gebiedsvisie Witte Bergen. De gebiedsvisie is op 20 oktober 2008 door de gemeenteraad van Asten vastgesteld. De visie is opgesteld naar aanleiding van het Project Gezandebaan (aanleg golfbaan, realisatie waterberging en inrichting ecologische verbindingszone langs de Eeuwselse Loop).

Bij de realisering van de golfbaan worden 3 holes in een bosgebied aangelegd. Hierdoor wordt de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) aangetast.
Volgens de "Spelregels EHS" is aantasting van de EHS alleen mogelijk als een combinatie van projecten of handelingen wordt uitgevoerd waarmee tevens de kwaliteit en/of kwantiteit van de EHS op gebiedsniveau wordt verbeterd.
In de gebiedsvisie Witte Bergen worden deze projecten in onderlinge samenhang gepresenteerd. Door het uitvoeren van de projecten neemt zowel de omvang als het functioneren van de EHS in het gebied toe.

De gebiedsvisie geldt als onderlegger voor het bestemmingsplan Project Gezandebaan en nog andere toekomstige planologische plannen.