Ingezonden persbericht


Persbericht

PVDA schoffeert coalitiepartners VVD en Groenlinks en houdt vernieuwing van stadsdelen tegen

Binnen het dagelijks bestuur van stadsdeel Zeeburg is ruzie uitgebroken tussen Stadsdeelvoorzitter Nico Salm (Pvda) en Dennis Straat (VVD). Salm heeft als woordvoerder van een PVDA werkgroep van stadsdeelvoorzitters een notitie ""Het stelsel in de steigers II - naar een beter bestuur voor Amsterdam" verspreid waarin wordt voorgesteld de vernieuwing van de stadsdelen uit te stellen tot 2014.

De notitie doorkruist de door Amsterdamse politiek ingestelde commissie die onder voorzitterschap van Rabobank topman Ben Mertens over 2 weken haar rapport openbaar maakt. In die commissie hebben, naast PVDA bestuurders ook coalitiegenoten zoals Dennis Straat (VVD) en Marijke Vos (Groenlinks) zitting.

Fractievoorzitter Erik Terheggen van D66 in Stadsdeel Zeeburg:

"De PVDA toont zich hier een echte regentenclub. De commissie Mertens is juist ingesteld om samen met meerdere partijen tot een goed stelsel te komen. Nu wordt in de achterkamer alvast door één partij, die haar zin kan doordrukken, een beslissing genomen".

Het voorstel om de samenvoeging van stadsdelen (van 15 naar 10) pas in 2014 te effectueren is ook niet onderbouwd. Erik Terheggen "Er is geen enkele reden om de samenvoeging niet gelijk in 2010 te doen. De stadsdeelvoorzitters laden hiermee de verdenking op zich dat hun baantje belangrijker is dan de toekomst van de stad".

Nico Salm heeft intussen heden 18 november dinsdagavond in de stadsdeelraad gemeld dat hij zijn ''handtekening'' van het stuk terugtrekt.

Voor informatie:
Erik Terheggen, fractievoorzitter D66 Amsterdam Zeeburg 06 51131976


---- --
---