Gemeente Eersel


Cultuurpunt Eersel


In de kunst-en cultuurnota van de gemeente Eersel is opgenomen dat de deelname aan kunst en cultuur gestimuleerd zal worden. Met name is ook uitgesproken dat het kennismaken met verschillende cultuurvormen en deelnemen daaraan voor jeugd van groot belang is. Een marktplaats cultuureducatie biedt vele mogelijkheden om deze doelstellingen te bereiken. Dat is de reden dat er in de gemeente Eersel, met subsidie van de Provincie Noord-Brabant, vanaf 1 augustus 2008 een marktplaatscoördinator actief is.

Tijdens een informatieve bijeenkomst met afgevaardigden uit het onderwijs, culturele instellingen en verenigingen heeft de coördinator Marktplaats Kunst- en Cultuureducatie, Marie-José Stravens de nieuwe naam van de Marktplaats bekendgemaakt. Cultuurpunt Eersel heeft als belangrijkste taak om de verbinding te leggen tussen het onderwijs en partijen als bibliotheek, museum de Zaligheden, muziekverenigingen, de heemkundekringen, de amateurverenigingen en lokale kunstenaars. Vraag en aanbod worden door de coördinator bij elkaar gebracht. Daarbij heeft Marie-José Stravens zich als doel gesteld om vooral in te zetten op samenwerking tussen de lokale aanbieders.

Vanuit het onderwijs, culturele instellingen en verenigingen zullen afgevaardigden plaatsnemen in een stuurgroep. De functie van de stuurgroep is om de doelstellingen van het Cultuurpunt te formuleren en de activiteiten te evalueren. Medio december zal de website van het Cultuurpunt in de lucht zijn. Op deze site zal het aanbod van projecten op het gebied van kunt- en cultuureducatie worden vermeld. De komende maanden zal de coördinator proberen om met zoveel mogelijk aanbieders in contact te komen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Aanbieders kunnen desgewenst ook zelf contact opnemen met Marie-José Stravens. Via de mail mj.s@art4u-kunsteducatie.nl of via 040 2533522.

Cultuurpunt Eersel, de ontmoetingsplek voor scholen en culturele aanbieders.