Gemeente Eersel


SIR-55: Wonen, Leven en Beleven

Stichting SIR-55 ontwikkelt woningen door en voor medioren en senioren.

De woningmarkt zit muurvast. De medioren van Stichting SIR-55 laten zien hoe particulieren zich resultaatgericht organiseren om hun woonwensen te realiseren. Medioren zijn een `vergeten' doelgroep in de woningmarkt. Stichting SIR-55 trekt aan de bel en geeft de medioren de invloed die deze verdient.

Wat is Stichting SIR-55?

Stichting SIR-55 is een consumentenorganisatie, opgericht om aan de behoeften en wensen van de medioren tegemoet te komen. Ontstaan toen drie 55-plussers zich afvroegen "Hoe willen wij later graag wonen?". De stichting is al 20 jaar actief vanuit het zuiden van het land. Inmiddels zijn tientallen projecten gerealiseerd en zijn nog vele projecten in voorbereiding of in de bouwfase.

De SIR-55 woning

SIR-55 streeft ernaar, indien mogelijk, ruime patiobungalows te bouwen die voldoen aan de volgende uitgangspunten: grote living van ruim 50 m², aparte keuken, bijkeuken/berging, grote slaapkamer van ca. 20 m², kleinere logeer- of werkkamer, apart toilet, complete badkamer met bad, douche, tweede toilet en vaste wastafel, garage en patio. Stichting SIR-55 zet zich ook in om appartementen voor medioren en senioren te realiseren. In alle projecten worden eisen gesteld met betrekking tot: toegankelijkheid, omgeving, bruikbaarheid, veiligheid en comfort. Een woning die het wonen en leven tot een ware belevenis maakt!

Informatieavond

De regiobestuurder (Peter van Amelsfort) heeft in Eersel de eerste belangrijke contacten gelegd met marktpartijen en de gemeente. De volgende stap is het peilen van de belangstelling onder medioren en senioren. Stichting SIR-55 heeft daarom besloten om, bij voldoende belangstelling, een informatieavond te organiseren in Eersel.

Meld u aan!

SIR-55 verzorgt een presentatie over hoe de SIR-55 woning eruit ziet en op welke verschillende manieren de SIR-55 woning gerealiseerd kan worden. Voelt u zich aangesproken door het SIR-55 concept en wilt u graag aanwezig zijn op deze informatieavond? Dan kunt u zich hiervoor telefonisch aanmelden bij het secretariaat van Stichting SIR-55 op: 040-242 32 23. U mag ook een e-mail sturen naar info@sir-55.nl. Na aanmelding ontvangt u een persoonlijke uitnodiging met datum, tijdstip en locatie.