Accell Group

PERSBERICHT

Accell Group rekent op 15% meer winst in 2008

Heerenveen, 19 november 2008 - Accell Group verwacht op basis van de omzet tot en met oktober en de vooruitzichten voor de laatste twee maanden van het jaar, voor heel 2008 een stijging van de netto winst uit gewone bedrijfsuitoefening1 met circa 15% ten opzichte van 2007. Eerder dit jaar werd uitgegaan van een stijging van circa 10%. Vooral de verkoop van fietsen in het hogere segment en de verkoop van elektrische fietsen, hebben zich in de afgelopen maanden goed ontwikkeld.

René Takens, CEO van Accell Group: "Mede vanwege de toenemende aandacht voor gezondheid en mobiliteit blijft fietsen ook in mindere economische tijden populair. De stijging van de brandstofkosten in de zomer heeft veel consumenten aangezet tot nadenken over alternatieve vormen van vervoer. Dit heeft geleid tot regelmatiger gebruik van de fiets. Daarnaast profiteren we van een vergrijzende bevolking in West-Europa die voor ons een belangrijke doelgroep is voor de verkopen van onder andere elektrische fietsen. Bij zowel overheden als consumenten is er een toenemende belangstelling voor duurzaamheid en CO2 reductie. De fiets sluit hierop naadloos aan. De door ons in september gepresenteerde nieuwe collecties zijn goed ontvangen door de dealers en de orderintake voor het fietsseizoen 2008-2009 ligt op dit moment op een hoger niveau dan vorig jaar." De goede resultaten stellen Accell Group in staat te blijven investeren in innovatie en design, zowel voor complete nieuwe modellen als voor onderdelen en accessoires. Juist in tijden waarin consumenten meer letten op hun besteedbaar inkomen, is herkenbaarheid en het leveren van meerwaarde essentieel. De merken- en marketing strategie van Accell Group blijft er op gericht om hoogwaardige fiets- en fitnessproducten te leveren die consumenten aanspreken. Zoals gebruikelijk zal Accell Group bij de bekendmaking van de jaarcijfers op 27 februari 2009 ingaan op de verwachtingen voor het volgende kalenderjaar. / / / / / / /
Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een internationale groep van ondernemingen die actief is in het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsonderdelen en -accessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij de lange traditie in hun respectievelijke markten vaak een belangrijke rol speelt. Met bekende merknamen als Batavus, Bremshey, Ghost, Hai, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi, Winora en XLC hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt. De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel. Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, België, Duitsland, Finland, Frankrijk en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (45% van de omzet), Duitsland (24%) en Frankrijk (9%).
1 Exclusief de in boekjaar 2007 getroffen voorziening voor de mogelijke NMa-boete. Andere EU landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk nemen 14% voor hun rekening. De overige 8% van de omzet komt uit landen buiten de EU, waaronder Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada. Accell Group is in Europa marktleider op de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor 'home use' fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2007 ¤ 476,1 miljoen en de nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening ¤ 24,4 miljoen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op Euronext Amsterdam.
Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO) tel: (+31) 0513-638701 Hielke Sybesma, lid Raad van Bestuur (CFO) tel: +(31) 0513-638702 Website: www.accell-group.com

Belangrijke data in 2009

- Bekendmaking jaarcijfers 2008: 27 februari 2009
- Algemene Vergadering van Aandeelhouders: 23 april 2009
- Ex-dividend notering: 27 april 2009

- Record date dividend: 29 april 2009

- Vaststelling dividend: 13 mei 2009

- Betaalbaarstelling dividend: 15 mei 2009

- Bekendmaking halfjaarcijfers 2009: 22 juli 2009