KPN NV

Persbericht

KPN start vandaag met EUR 1 miljard aandeleninkoopprogramma voor 2009

Datum

19 november 2008

Nummer

066p

KPN start vandaag met het aandeleninkoopprogramma voor 2009. Zoals aangekondigd tijdens de publicatie van de derde kwartaalcijfers op 22 oktober 2008, gaat KPN tot eind 2009 voor EUR 1 miljard eigen aandelen terugkopen, aannemende dat er geen materiële transacties zullen plaatsvinden en aannemende dat de financiële markten niet substantieel zullen verslechteren gedurende deze periode.

Om aan de belangen van zowel aandeelhouders als obligatiehouders tegemoet te komen, houdt KPN vast aan een financieringsraamwerk met een verhouding van nettoschuld ten opzichte van EBITDA tussen 2,0x en 2,5x. De verhouding tussen nettoschuld en EBITDA bedroeg 2,4x aan het einde van het derde kwartaal van 2008 en zal naar verwachting lager zijn aan het einde van 2008.

Zoals bij eerdere aandeleninkoopprogramma's heeft KPN een intermediair aangesteld die namens KPN aandelen zal terugkopen op de open markt, zodat het programma gedurende gesloten periodes zal doorlopen. Het inkoopprogramma zal worden uitgevoerd binnen het mandaat zoals dat is gegeven door KPN's Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 15 april 2008. Gedurende het inkoopprogramma zal KPN wekelijks een persbericht publiceren over de voortgang van het programma. Alle ingekochte aandelen zullen worden ingetrokken.