Persbericht

Airtrade start exclusief affiliate-programma bij zanox

~ marktleider vliegtickets zet affiliate marketing in om omzet te verhogen ~

Amsterdam, 19 november 2008 - zanox, toonaangevend aanbieder van performance based online marketing, is door Airtrade gekozen als exclusief affiliate netwerk. De reisonderneming is bekend van online reiswinkels als vliegwinkel.nl, hotelwinkel.nl en budgetair.com. De organisatie zal vanaf vandaag gebruik maken van het zanox netwerk. Op deze manier verwacht de reisonderneming meer online verkopen te genereren.

In Europa maar ook in Nederland is zanox de sterkste speler op het gebied van vliegtickets. Dit is voor Airtrade de belangrijkste reden geweest om te kiezen voor het affiliate netwerk. Het bedrijf biedt met een toegewijd travel-team goede ondersteuning en professionele begeleiding.

Airtrade Holding is één van de grootste reisondernemingen van Nederland. De webwinkels binnen de holding bedienen zowel de reisbranche als de consument. Affiliate marketing is de vorm van online marketing waarbij de adverteerder een publisher betaalt voor elke bezoeker, lead of sale die hij genereert via zijn online kanaal. Met het affiliate netwerk van zanox kan er via aanzienlijk meer websites doorgelinkt worden naar de online winkels van Airtrade.

"De expertise van zanox en zijn uitgebreide, internationale netwerk van publishers is bij onze keuze doorslaggevend geweest", zegt Lars Boom, Sales & Account Manager Webretail bij Airtrade Holding BV. "We verheugen ons op een vruchtbare samenwerking en een internationale uitbreiding van onze online activiteiten."

De Nederlandse aanbieder van offline vliegtickets is een grote aanwinst voor zanox: "Wij zijn erg blij te starten met vliegwinkel.nl en Airtrade in het algemeen," aldus Roger Kenbeek, country manager van zanox Benelux. "Door zijn vele reisbureaus in Nederland geniet Airtrade een sterke naamsbekendheid. Met zijn websites speelt de onderneming sterk in op de wensen van de online klant."

(289 woorden)