Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 18 november 2008

Capgemini maakt cloud computing voor ondernemingen werkelijkheid met Amazon Web Services
Capgemini lanceert het Cloud Computing Center of Excellence dat innoverende diensten biedt aan ondernemingen

Capgemini UK heeft onlangs een overeenkomst getekend met Amazon Web Services, een dochteronderneming van Amazon.com, waarmee het bedrijf zijn outsourcing-portefeuille uitbreidt met cloud computing-diensten. Het nieuwe Center of Excellence van Capgemini zal zich volledig toeleggen op cloud computing en zal zijn klanten helpen om de integratie van cloud computing in hun IT- en bedrijfsstrategie ten volle te benutten. Het Cloud Computing Center of Excellence van Capgemini zal in het begin bestaan uit een team professionals dat getraind is in Amazon Web Services, dat vanuit Noord-Amerika, Europa en India klanten zal helpen het bestaande aanbod van Amazon te evalueren en te implementeren. Het aanbod van het center zal, naarmate andere leveranciers hun cloud computing-capaciteiten uitbreiden, verder ontwikkeld worden. Het center zal tevens consultancy-, ontwikkelings-, migratie- en back-updiensten gaan leveren op het gebied van cloud computing.

Het nieuwe Cloud Computing Center of Excellence van Capgemini zal zich voorlopig op drie oplossingen voor ondernemingen gaan richten: Microsoft® Sharepoint `in the cloud', Oracle® ERP `in the cloud' en Application Development en Testing `in the cloud'. Capgemini heeft ondertussen succesvolle testen afgerond met deze 3 internetgebaseerde oplossingen op het Amazon Web Services- platform. Capgemini is van mening dat het benutten van de zich snel ontwikkelende cloud computing-markt, onder de juiste omstandigheden aanzienlijke waarde kan creëren voor ondernemingen op het gebied van volume, flexibiliteit, het verminderen van de doorlooptijd, milieuefficiëntie en, gezien het economische klimaat misschien wel het belangrijkste vlak, minder kapitaaluitgaven.

PERSBERICHT

Om ondernemingen te helpen begrijpen hoe cloud computing werkt en om nuttige bedrijfsmogelijkheden in kaart te brengen, zal Capgemini cloud computing-workshops organiseren op basis van zijn beproefde Accelerated Solutions Environment (ASE)-methode.

We willen dat alle bedrijven de voordelen van Amazon Web Services inzien dat ze geld kunnen besparen zonder in te leveren op snelheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit en prestaties en dat ze op een snelle en eenvoudige manier met onze diensten aan de slag kunnen, aldus Adam Selipsky, Vice President van Product Management & Developer Relations voor Amazon Web Services. De samenwerking met Capgemini, waarbij Capgemini zijn klanten deze voordelen van cloud computing biedt via Amazon Web Services, helpt ons dit doel te bereiken.

"Dit is een baanbrekend partnership, dat duidelijk de strategie van Capgemini onderstreept om de transformaties van zijn klanten altijd te ondersteunen met de meest efficiënte innovaties in de markt verklaarde Paul Spence, hoofd Outsourcing bij Capgemini. De voordelen van de cloud-capaciteit van Capgemini zijn tegen de achtergrond van de huidige economische situatie zeer relevant en we willen dat onze klanten de mogelijkheden kunnen benutten van cloud computing-pioniers als Amazon Web Services .

EINDE PERSBERICHT

Over Amazon.com
Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) is een in de Amerikaanse stad Seattle gevestigde onderneming die op de Fortune 500-lijst staat. Het bedrijf betrad het World Wide Web in juli 1995 en biedt vandaag de dag de grootste selectie producten ter wereld. Amazon.com, Inc. streeft ernaar om wereldwijd de meest klantgerichte onderneming te zijn, waar klanten alles kunnen vinden en ontdekken wat ze online zouden willen kopen en tracht hierbij de laagst mogelijke prijzen te hanteren. Amazon.com en andere aanbieders bieden miljoenen unieke nieuwe, opgeknapte en tweedehands objecten aan in categorieën als boeken, films, muziek & games, digitale downloads, elektronica & computers, huis & tuin, speelgoed, kind & baby, levensmiddelen, kleding, schoenen, sieraden, gezondheid & schoonheid, sport & buitenleven, gereedschap, auto's en industriële producten.
Amazon Web Services biedt ontwikkelaars toegang tot internetdiensten op basis van Amazons eigen back-end technologieplatform, die ontwikkelaars kunnen inzetten voor nagenoeg alle soorten bedrijfsactiviteiten. Voorbeelden van de diensten die door Amazon Web Services worden aangeboden zijn: Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon SimpleDB, Amazon Simple Queue Service (Amazon SQS), en Amazon Flexible Payments Service (Amazon FPS).

PERSBERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business Experience - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste resources op de juiste locatie tegen concurrerende prijzen te kunnen leveren. Capgemini heeft vestigingen in 36 landen en heeft wereldwijd meer dan 86.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2007 een omzet van 8,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.