Gemeente Brummen


Kadernota over dierenwelzijn door naar raad

(Oorspronkelijke publicatie datum: 19-11-2008)

Recentelijk stemde het college in met de kadernota dierenwelzijn. In deze kadernota worden de beleidskaders aangegeven waarbinnen de gemeente Brummen de komende jaren haar dierenwelzijnsbeleid richting wil geven. Ook geeft de kadernota aan op welke vlakken er nog beleid gemaakt moet worden. Deze nota is tot stand gekomen in samenwerking met de Dierenbescherming Overgelder. Tijdens de raadsvergadering in december vindt hierover besluitvorming plaats.

In de gemeente bevinden zich tal van dieren. Door inwoners worden zeer uiteenlopende gezelschapsdieren gehouden zoals honden en katten maar ook exotische vogels of reptielen. In het buitengebied en op enkele plaatsen in de bebouwde kom leven landbouwhuisdieren zoals varkens en koeien. Maar de grootste groep wordt gevormd door in het wild levende dieren. In de kadernota worden onder andere de regelgeving- opvang- en overlast van gezelschapsdieren, gebruik van dieren voor vermaak, kinderboerderijen, opvang rondzwervende landbouwhuisdieren en in de vrije natuur levende dieren beschreven.

Actiepunten

Voor al deze bovengenoemde onderwerpen zijn een aantal actiepunten benoemd. Waaronder het in de Algemene Plaatselijke Verordening(APV) opnemen dat hondenbezitters tijdens het uitlaten van hun hond een adequaat opruimmiddel, zoals een zakje en schep, bij zich moet dragen. Daarnaast het melden vanaf 1 januari 2009 van alle evenementen en markten met dieren (waarvoor door de gemeente vergunning wordt verleend) bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. En het verzorgen en afvoeren van in het wild voorkomende gewonde en dode dieren. Dit volgens de door de politie Noord en Oost Gelderland opgestelde maatregelen.

Kadernota Dierenwelzijn

Meer informatie ?

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de heer H. de Boer via de centrale informatiebalie telefoonnummer (0575) 56 82 33 of via mailadres h.deboer@brummen.nl .