Partij van de Arbeid

Den Haag, 19 november 2008

Vragen van het lid Kuiken (PvdA) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

over de open brief van de Nederlandse Politiebond aan de Tweede Kamer over de sterkte basispolitiezorg


1. Kent u de brief van de Nederlandse Politiebond over de sterkte basispolitiezorg (www.npb.nl)?


2. Hoe is uw inhoudelijk oordeel over het oriënterend onderzoek van de NPB over het aantal openstaande vacatures in relatie tot de politiesterkte?


3. Hoe verhouden de cijfers in deze brief zich met de brief van de minister over het aantal openstaande vacatures van 7 november jl.?


4. Herkent de minister zich in de opmerkingen van de NPB dat een aantal negatieve ontwikkelingen zoals, de inzet in projecten en het ziekteverzuim niet of nauwelijks in de officiële statistieken zijn terug te vinden als het gaat om de politiesterkte?


5. Hoe oordeelt de minister over de suggestie van de NPB dat de politiechefs en het kabinet zich niet op de juiste statistieken baseren als het gaat om het beoordelen van de beschikbare politiecapaciteit?


6. Hoe oordeelt de minister over de opmerking van de NPB dat er een (onzichtbare) verschuiving heeft plaatsgevonden van de basis politiezorg naar de opsporing?


7. Hoe oordeelt de minister over de opmerking van de NPB dat het zicht op de capaciteitsproblemen in de uitvoerende dienst wordt vertroebeld door het meetellen van de inzet van agenten-in-opleiding bij het berekenen van de bezettingsgraad?

Persvoorlichting Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid Plein 2
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
T 070 318 2694
E s.boting@tweedekamer.nl