Ingezonden persbericht


Persbericht

LIEFDE IN OORLOGSTIJD
Oproep
Breng het mooiste liefdesvoorwerp of liefdesverhaal naar het Bevrijdingsmuseum!

Van 19 t/m 25 november 2008 kan iedereen in het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek terecht om zijn of haar favoriete liefdesverhaal of liefdesvoorwerp uit de Tweede Wereldoorlog te brengen. Het kan als bruikleen of als schenking aan het museum gegeven worden, waarna het tentoongesteld wordt in de expositie "Liefde in oorlogstijd. Vlinders in de buik van de jaren '40" (te zien tot 30 september 2009). Wat zoekt het museum? Persoonlijke foto's, liefdesbrieven, huwelijksgeschenken, kledingstukken, andere voorwerpen of verhalen. Het kan gaan om liefde in het alledaagse leven, in de schuilkelder, in de kampen, aan het front, om roze liefde, liefde met de bezetter, met de bevrijder of zelfs om prostitutie. Verrijk het museum en zijn bezoekers met uw kennis, emoties en ervaringen. Een team van museumdeskundigen staat er dagelijks klaar voor. Voor openingstijden zie www.bevrijdingsmuseum.nl Elke schenker of bruikleengever krijgt als dank twee gratis toegangskaarten voor het museum.

Op dinsdag 25 november a.s. zal vervolgens Steffie van den Oord, schrijfster van het gelijknamige boek "Liefde in oorlogstijd" en "Westerborkgirl", tijdens een door haar geleide talkshow de diverse door het publiek gebrachte museumstukken en verhalen presenteren en toelichten. Deze avond zal, net als de tentoonstelling, ieders hart sneller doen kloppen! Vanwege de verwachte drukte wordt aangeraden te reserveren.

Datum presentatie door Steffie van den Oord: Dinsdag 25 november 2008 Tijd: 20.00 uur. Zaal en museumcafé open: 19.30 uur. Plaats: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4 te Groesbeek Tel. 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl
Entree: gratis


---- --