Ingezonden persbericht


Consument vindt onderhoudshistorie bij aanschaf occasion belangrijkste

Emmeloord, 19 november - Bij het kopen van een tweedehands auto vinden consumenten de onderhoudshistorie van de auto het belangrijkste. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in samenwerking met BOVAG Autodealers en Marktplaats.nl onder 1419 consumenten en 428 autodealers. Naast deze informatie zijn qua zekerheid aanwezigheid van garantie, de maandelijkse kosten van de auto en de mogelijkheid tot inruil zeer belangrijke aspecten bij de aanschaf van een occasion.

"Anno 2008 gaat de consument voor zekerheid en betrouwbaarheid en wenst daarom steeds meer informatie over een auto. Het gaat tegenwoordig niet alleen om de aanschafprijs van een auto. Andere aspecten worden door consumenten steeds belangrijker gevonden, denk bijvoorbeeld ook aan CO2-uitstoot of het aantal vorige eigenaren," zegt Dick Gorris, Channel Manager van Marktplaats.nl. Uit het onderzoek blijkt dat 78% van de consumenten op het internet start met het zoeken naar een occasion. De meest gebruikte websites hierbij zijn Marktplaats.nl (52%), gevolgd door Autotrack.nl (46%) en Autotrader.nl (41%).

Verkeerd adverteren
Het onderzoek toont tevens aan dat de consument de traditionele media steeds minder vaak gebruikt bij het zoeken naar een occasion (18%). "Dit in tegenstelling tot de media waarin het autobedrijf adverteert. Het blijkt dat deze nog steeds kiest voor kranten en tijdschriften. Dit mist echter de aansluiting op de mediakeuze van de consument," aldus Gorris. "Het grootste deel van het advertentiebudget, zo'n 40%, wordt uitgegeven aan gedrukte media, zoals advertenties in kranten en tijdschriften en de huis-aan-huis reclamefolder."

Nieuwe functionaliteiten Marktplaats.nl
Om te kunnen voorzien in de informatiebehoefte van de consument heeft Marktplaats.nl in oktober in de groep auto's enkele nieuwe functionaliteiten toegevoegd. De check op de database van de Nationale Autopas is de belangrijkste toevoeging. Deze informatie geeft zekerheid over de kilometerstand van een occasion. Dat Marktplaats.nl deze check op de kilometerstand gratis aanbiedt is uniek. Om de betrouwbaarheid verder te vergroten, biedt Marktplaats aan autobedrijven de mogelijkheid hun garantielabel toe te voegen aan occasions. Zo weten consumenten die via de site een occasion bij een autobedrijf vinden, wat de garantie van de betreffende auto is. Daarnaast wordt de advertentie van particuliere autoverkopers automatisch van uitgebreidere informatie voorzien, zoals het aantal vorige eigenaars, de onderhoudshistorie, de maandelijkse kosten en de APK-vervaldatum. Per maand trekt de groep auto's van Marktplaats.nl meer dan 1,1 miljoen unieke bezoekers.

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 220.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Fiona de Lange
JansenJager communicatietrajecten
Direct: +31 (0)651149231
E-mail: fiona@jansenjager.nl


---- --