Ingezonden persbericht


Persbericht

BBeyond lanceert datacenterdiensten
Data en apparatuur in veilige handen bij BBeyond

Hoofddorp, 19 november 2008 - BBeyond breidt portfolio opslagdiensten uit met co-locatie en speelt hiermee in op de groeiende behoefte aan veilige dataopslag. Met deze service kan het MKB zijn server-, netwerk- of telecomapparatuur onderbrengen in een streng beveiligd en 24/7 bewaakt datacenter.

Groeiende behoefte aan dataopslag
Contracten, facturen en andere belangrijke documenten worden steeds vaker alleen digitaal bewaard. Ook e-mailverkeer is doorgaans alleen op de server terug te vinden. Om geen essentiële data te verliezen is het noodzakelijk deze op de juiste manier op te slaan en te beveiligen. Het belang hiervan wordt onderstreept in het onderzoek Dutch Predictions 2008 voor de TMT-markt van Deloitte. Uit dit onderzoek blijkt dat de hoeveelheid gegevens die jaarlijks wordt toegevoegd aan het digitale universum in 2010 meer dan verzesvoudigd zal zijn.

Eerder dit jaar kwam BBeyond al met een antwoord op de enorme toename van data en de groeiende behoefte aan beveiligde opslag met zijn Online Back-up dienst. Dit portfolio wordt nu uitgebreid met de co-locatie oplossing die bedrijven de mogelijkheid biedt om servers, netwerk- of telecomapparatuur veilig te stellen in een compleet managed datacenter. BBeyond maakt hierbij gebruik van het innovatieve datacenter van TelecityGroup.

Dit datacenter is voorzien van de laatste technologie op het gebied van redundante stroomvoorziening, klimaatbeheersing en beveiliging. Daarnaast hebben gebruikers dag en nacht toegang tot de server. Klanten van BBeyond hoeven met deze service zelf geen hoogwaardige computerruimtes meer te beheren op eigen locatie.

Over BBeyond
BBeyond is gespecialiseerd in het leveren van breedbanddiensten over DSL en glasvezel aan zakelijk Nederland. BBeyond biedt internet- en telefonieoplossingen, koppelt meerdere bedrijfsvestigingen en verbindt thuiswerkers aan het bedrijfsnetwerk. Daarnaast levert BBeyond diensten zoals colocatie, online back-up, pinnen over IP en hosting. BBeyond maakt als dochteronderneming gebruik van het kwalitatief hoogwaardige DSL- en glasvezelnetwerk van BBned. De zakelijke service provider is opgericht in 2001 en gevestigd in Hoofddorp. Samen met consumenten providers Alice en InterNLnet maken ze onderdeel uit van BBned, een dochteronderneming van Telecom Italia.

Over TelecityGroup
TelecityGroup is een toonaangevende leverancier van datacenterdiensten en managed services en bezit één van de grootste netwerken van carrieronafhankelijke datacenters in Europa. TelecityGroup is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van veilige omgevingen met een hoge connectiviteit waar klanten hun web- en internet infrastructuren kunnen vestigen. Elk datacenter fungeert als een connectiviteits-knooppunt waar het faciliteren van opslag, delen en distributie van data, content en media mogelijk is.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

BBeyond
Hilda Koenes
Marketing Manager
Tel: 023 - 707 4329
mailto: hilda.koenes@bbned.nl