Ingezonden persbericht


Progress Software breidt OpenEdge-ontwikkelplatform verder uit

Nu ook ondersteuning van Microsoft .NET GUI en integratie met Sonic ESB voor snelle ontwikkeling van SOA-applicaties

Rotterdam, 19 november 2008 - Progress Software Corporation lanceert versie 10.2A van zijn Progress OpenEdge-applicatieontwikkelplatform. Met deze nieuwe versie biedt Progress klanten en applicatiepartners nieuwe GUI-mogelijkheden (Graphical User Interface). Hiermee is een op Microsoft .NET gebaseerde GUI direct op te nemen in het OpenEdge-ontwikkelplatform, zonder dat training of kennis van .NET nodig is.

Progress OpenEdge is een geïntegreerd platform voor de snelle ontwikkeling en inzet, en het beheer van op standaarden gebaseerde, servicegeoriënteerde bedrijfsapplicaties. "De nieuwste versie van OpenEdge stelt onze ontwikkelaars in staat onze applicaties uit te breiden en tegelijkertijd te profiteren van functionaliteit die al ontwikkeld is. Wij zijn in staat om telkens voort te bouwen op bestaande businesslogica en applicatiefunctionaliteit bij het snel ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden. Dat zorgt voor onderscheidend vermogen in de markt", zegt Tony Vertenten, CTO van de Belgisch-Nederlandse Progress Business Partner Intris. "Met OpenEdge zijn onze programmeurs minder kostbare tijd kwijt met het aanleren van Microsoft-ontwikkeltalen of .NET-applicatieontwikkeltools. We plukken nu de vruchten van één enkel ontwikkelplatform - OpenEdge - voor onze complete productfamilie."

Naast OpenEdge breidde Progress ook OpenEdge Architect uit. Deze op Eclipse gebaseerde ontwikkelomgeving is nu naadloos te integreren met Progress Sonic Workbench, de op Eclipse gebaseerde SOA-toolset. Deze toolset is inzetbaar voor het modelleren, configureren, testen en inzetten van processen en diensten met de Progress Sonic ESB-productfamilie. Door deze nauwere integratie kunnen ontwikkelaars nog eenvoudiger applicaties creëren met OpenEdge. Deze zijn ook direct inzetbaar in een SOA-omgeving.

Ken Wilner, Vice-President of Technology van Progress Software: "Het zijn de eenvoud en volledigheid van het OpenEdge-platform, die zorgen voor onderscheidend vermogen. Daarom worden ze ook zo goed gewaardeerd door onze klanten en applicatiepartners. We breiden onze software uit, zodat ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden gefaseerd kunnen overnemen en tegelijkertijd bestaande programma's en codes kunnen hergebruiken in hun applicaties. Dit leidt tot daadwerkelijke besparingen doordat dit de kosten van softwareontwikkeling en -inzet terugdringt in vergelijking met andere platforms. We hebben met de laatste versie van OpenEdge twee waardeproposities van de oplossing versterkt. Ten eerste kunnen ontwikkelaars nu makkelijk hoogwaardige en eigentijdse gebruikersinterfaces voor hun applicaties creëren. Ten tweede kunnen zij hun applicaties nu makkelijker integreren in andere applicaties als ze gebruikmaken van een servicegeoriënteerde architectuur."

####

Over Progress Software Corporation
Progress Software Corporation levert applicatie-infrastructuursoftware voor de ontwikkeling, implementatie, integratie en het beheer van zakelijke applicaties. Doelstelling van het bedrijf is om de IT-voordelen te optimaliseren en de complexiteit en total cost of ownership te minimaliseren.

Ingezonden persbericht