Gemeente Alkmaar


---


Alkmaar, 18 november 2008

Ontwerp herinrichting bedrijventerrein Oudorp definitief

Ondernemers en gemeente zij het eens geworden over de herinrichting van het eerste gedeelte van bedrijventerrein Oudorp. Burgemeester en Wethouders stemden afgelopen dinsdag 18 november in met het definitieve ontwerp voor de
1e fase van de revitalisering.

"Voor de economie van Alkmaar is het van groot belang dat onze bedrijventerreinen aantrekkelijk blijven voor bestaande en nieuwe bedrijven", aldus wethouder Rian van Dam van Economische Zaken. "Wij zijn dan ook blij dat de ondernemers op bedrijventerrein Oudorp actief hebben meegedacht over de optimale inrichting van het terrein."
Doel van de herinrichting van bedrijventerrein Oudorp is een samenhangende openbare ruimte met mooie groenvoorzieningen, die het terrein weer een aantrekkelijke uitstraling geven. De 1e fase van de renovatie richt zich op vijf straten: de Madame Curiestraat, de Louis Pasteurstraat, de Einsteinstraat, de Lorentzstraat en de Kamerlingh Onnesstraat. Ondernemers die hier gevestigd zijn hebben goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te reageren op het eerste conceptontwerp. Hun wensen en opmerkingen hadden vooral betrekking op parkeerplaatsen en de vormgeving van in- en uitritten. De reacties zijn verwerkt in het definitieve ontwerp, dat nu zal worden uitgewerkt in een bestek. Daarna volgt de Europese aanbesteding en dan kan de revitalisering van bedrijventerrein Oudorp daadwerkelijk van start gaan.




Gemeente Alkmaar