Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Maarssen, 19 november 2008

Duyvis introduceert Dry Roasted Borrelnootjes® met 30% minder vet Bijna een derde minder vet dan gewone Duyvis Borrelnootjes®, en net zo lekker

Wie houdt niet van een lekker handje Borrelnootjes® op een feestje of gewoon tussendoor? Dat wordt nu nog aantrekkelijker. Duyvis introduceert namelijk Dry Roasted Borrelnootjes®, die langzaam in de oven worden geroosterd zonder toevoeging van olie of vet. Hierdoor zijn ze heerlijk knapperig en bevatten ze 30% minder vet dan de gewone Duyvis Borrelnootjes®. Consumenten hebben de varianten Sweet Paprika en Herbs & Onion geproefd en geven een zeer positief oordeel over zowel de smaak als de krokantheid. Met recht de nieuwe generatie Borrelnootjes®.

Voor hoge resolutie beelden klikt u op de afbeelding

Nieuwe generatie
Gezondheid speelt voor veel mensen een grote rol. We willen lekker eten, maar vooral ook gezond eten. Duyvis is continu op zoek naar nieuwe manieren om haar producten te verbeteren en zo aan de wensen van de maatschappij te voldoen. Het roosteren van de Borrelnootjes® was een regelrecht schot in de roos. De pinda's worden gehuld in een speciaal jasje van tarwe en mais en worden langzaam in de oven geroosterd zonder dat er olie of vet aan te pas komt. Het resultaat is een nieuwe generatie Borrelnootjes® die maar liefst 30% minder vet dan de gewone Duyvis Borrelnootjes® bevat, zonder aan de smaak in te leveren.

Zonder geur-, kleur-, of smaakstoffen
De nieuwe Dry Roasted Borrelnootjes® zijn verkrijgbaar in twee varianten: Sweet Paprika en Herbs & Onion. De Sweet Paprika variant is gekruid met paprika en zoete ui. Bij Herbs & Onion spelen rode ui, bieslook en peterselie de hoofdrol. Net als de gewone Duyvis Borrelnootjes® bevatten de Dry Roasted Borrelnootjes® geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen.

Sweet Paprika en Herbs & Onion
Naast de bestaande Duyvis Borrelnootjes® zijn de twee nieuwe Dry Roasted Borrelnootjes® smaken vanaf heden verkrijgbaar in de meeste supermarkten.

Over Duyvis/PepsiCo International
Duyvis is een van de merken die onder de paraplu van PepsiCo International op de markt wordt gebracht. PepsiCo International is onderdeel van PepsiCo, het tweede voedingsmiddelenbedrijf ter wereld. Met een omzet van 39 miljard dollar is PepsiCo met 185.000 mensen actief in meer dan 200 landen. PepsiCo International is verantwoordelijk voor alle activiteiten van PepsiCo buiten de Verenigde Staten. Bij PepsiCo International in de Benelux werken ongeveer 1750 medewerkers die alle actief zijn in de segmenten dranken, hartige tussendoortjes en ontbijtgranen. In die segmenten voert PepsiCo merken als Pepsi Cola, 7-up (frisdranken), Tropicana (vruchtensappen), Gatorade (sportdranken), Lay's, Smiths, Doritos, Cheetos, Snack-a-Jacks, Duyvis (hartige tussendoortjes) en Quaker HO Havermout en Cruesli (ontbijtgranen).


- EINDE BERICHT -

Noot aan de redactie (