Ingezonden persbericht



Persbericht
19 november 2008
081119-a

Duidelijkheid over toekomst Oostvlietpolder
Raad van State keurt bestemmingsplan Oostvlietpolder goed

Vandaag heeft de Raad van State het bestemmingsplan Oostvlietpolder goedgekeurd. Het gaat om een definitieve goedkeuring dus de gemeente kan nu aan de slag met de verdere uitwerking van het bedrijventerrein zoals is geformuleerd in het coalitieakkoord.

In het coalitieakkoord 2008-2010 staat dat bij goedkeuring van de Raad van State het duurzame bedrijventerrein Oostvlietpolder gerealiseerd wordt in een zo groen mogelijke omgeving met een hoge beeldkwaliteit en dat het college van de 35 hectare bedrijventerrein slechts 29 hectare wil aanleggen. Over de wijze waarop deze vermindering van 6 hectare wordt uitgevoerd zal nog besluitvorming door burgemeester en wethouders in Leiden plaatsvinden.

Voor een aantal bestemmingen zoals alle bedrijfsbestemmingen en de woonbestemmingen wordt een uitwerkingsplan opgesteld. Hierop is inspraak van toepassing en hier is beroep tegen mogelijk. Het verkrijgen van een vastgesteld uitwerkingsplan duurt circa 1,5 jaar. Pas daarna kan een bouwvergunning worden afgegeven voor een bouwplan. De bouw van de eerste bedrijfspanden kan dus pas op zijn vroegst medio 2010 beginnen.

"Het college is blij dat we na een lange periode van onzekerheid eindelijk duidelijkheid hebben over de toekomst van de Oostvlietpolder. We beseffen dat een deel van de stad liever een andere uitslag had gezien. Onze volgend stap is het opstellen van het uitwerkingsplan. We gaan nu om tafel zitten met alle betrokkenen zoals bijvoorbeeld ondernemers, de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder en volkstuinverenigingen om te komen tot een zo verantwoord mogelijke realisatie van het bedrijventerrein en de bijbehorende ecologische verbindingszone."


- Einde bericht -

Bijlagen:

- Persbericht