Gemeente Delft

Delft op kop bij emancipatie allochtone vrouwen

Delft krijgt een voortrekkersrol op het gebied van emancipatie en integratie van allochtone vrouwen en meisjes. Dit is vastgelegd in de 'koploperovereenkomst emancipatie allochtone vrouwen' die het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap onlangs met de gemeente Delft sloot.

De ondersteuning bestaat uit een subsidiebedrag van ¤ 150.000,- enn iemand die vanuit het ministerie helpt het project vorm te geven. De subsidie is bedoeld voor het project 'Duizend en een kracht', een Delfts initiatief om de maatschappelijke participatie van vrouwen concreet ondersteuning te geven. De gemeente zoekt hierin de samenwerking met relevante partners in de stad.

Het gaat met name om vrouwen uit etnische minderheden in een kwetsbare positie. Het is de bedoeling om een sluitende keten aan activiteiten te bieden waarin deze vrouwen via scholing, begeleiding en bemiddeling hun eigen krachten kunnen ontdekken en versterken. Het moet hen uitdagen om nieuwe stappen te zetten en mogelijk door te stromen naar betaald werk.

Wethouder Bolten (arbeidsmarkt, inkomen en emancipatie) is blij met de voortrekkersrol: 'in Delft werken we vanuit het begrip empowerment: uitgaande van eigen kracht en kennis meedoen aan de samenleving. De erkenning van het ministerie voor wat wij hier doen geeft niet alleen ons maar ook de vrouwen zelf een extra impuls.'

Noot voor de redactie,