Ingezonden persbericht


Persbericht

Haarlem, 19 november 2008

25% VAN NEDERLANDERS CHECKT ZWARTE LIJST VAN LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN

Vliegwinkel.nl biedt alleen vluchten aan van veilige luchtvaartmaatschappijen

Sinds maart 2006 stelt de Europese Commissie een zwarte lijst van luchtvaartmaatschappijen op. Maatschappijen die op deze lijst staan mogen niet naar of over landen in de Europese Unie vliegen. Uit het Nationale Vliegreisonderzoek* van Vliegwinkel.nl blijkt dat maar liefst een kwart van de Nederlanders deze lijst checkt bij het boeken van een vlucht. Marcel Veenhuizen, directeur van Vliegwinkel.nl: "Wat ons verbaast is dat maar liefst een kwart van de mensen deze lijst controleert. Uiteraard houden ook wij de zwarte lijst nauwlettend in de gaten. Als we twijfels hebben over luchtvaartmaatschappijen adviseren we onze klanten om met een andere maatschappij te vliegen, zoals onlangs ook gebeurd is met de Deense maatschappij Sterling. Wij garanderen onze klanten dat zij bij ons veilig kunnen boeken. En veilig betekent ook bij veilige luchtvaartmaatschappijen."

Vliegangst
De zwarte lijst wordt dan wel door veel Nederlanders gecheckt, dit betekent echter niet dat Nederlanders bang zijn voor de vlucht. Bij maar liefst 83% van de Nederlanders is geen greintje vliegangst te bekennen. Slechts 1% van de Nederlanders heeft echt vliegangst.

Veilige luchthavens
Sinds 11 september 2002 is de beveiliging op luchthavens aanzienlijk aangescherpt. De meningen zijn echter sterk verdeeld in hoeverre deze maatregel het gevoel van veiligheid op luchthavens heeft verbeterd. Een derde van de Nederlanders voelt zich, ondanks de extra beveiliging, juist minder veilig op de luchthaven sinds 11 september 2002. Eenzelfde hoeveelheid Nederlanders voelt zich wel veiliger.


* Dit onderzoek werd in september 2008 uitgevoerd onder 1.182 respondenten tussen 18 en 65 jaar door onderzoeksbureau De Vos & Jansen.

Einde persbericht

Vliegwinkel.nl is met 6 miljoen bezoekers per jaar een van de grootste online reisaanbieders van Nederland. Op Vliegwinkel.nl kan de bezoeker per bestemming en luchthaven alle maatschappijen - ook low-cost airlines - en ticketprijzen in één oogopslag vergelijken en reserveren. Het ticket kan worden gecombineerd met reserveringen voor hotels en autohuur. In 100 landen worden meer dan 24.000 hotels aangeboden en wereldwijd heeft men uitgebreid keus uit het aanbod van de grote autoverhuurorganisaties. Daarnaast kan men aanvullende diensten boeken, zoals luchthavenvervoer en excursies in buitenlandse steden.

Vliegwinkel.nl is een activiteit van Airtrade Holding B.V. in Haarlem, een dochterbedrijf van BCD Holdings N.V. Dit is een familiebedrijf dat in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen. Het bedrijf is een marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en Airtrade (toeristische reizen). Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen met 14.000 medewerkers en heeft een omzet, inclusief franchising, van ruim U.S.$ 13 miljard. Zie voor meer informatie: www.bcd-nv.com

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht