Partij van de Arbeid

Den Haag, 19 november 2008

Vragen van de leden Vos en Van Dam (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Economische Zaken

over consumenten die nog steeds problemen ondervinden bij een overstap van internetprovider.


1. Heeft u kennis genomen van het de resultaten van het onderzoek door de Consumentenbond naar problemen bij het overstappen van internetprovider? (1)


2. Hoe beoordeelt u de uitkomsten van het onderzoek van de Consumentenbond waaruit naar voren komt dat nog drie keer zo veel consumenten overstapproblemen ondervindt ten opzichte van de norm die vanaf 1 januari 2009 moet gaan gelden?


3. Deelt u de opvatting dat er voor consumenten sprake is van een forse drempel in de beëindiging van een internetabonnement als het nieuwe abonnement bij een andere provider niet goed aansluit en men daardoor enige tijd van internet verstoken kan blijven?


4. Op welke wijze denkt u bij te kunnen dragen aan de verlaging van de drempel voor consumenten om, bij het aflopen van een abonnement, zonder problemen over te kunnen stappen naar een andere internetprovider?


5. Bent u bereid om bij de internetproviders verder aan te dringen op de noodzaak om de onderling afgesproken norm - dat niet meer dan 5% van de mensen langer dan 24 uur geen Internetverbinding heeft bij een overstap - per 1 januari 2009 gehaald kan worden?


6. Bent u het met de PvdA eens dat 5% nog steeds veel is? Ziet u mogelijkheden om dat percentage te verlagen, desnoods met wettelijke maatregelen?

(1) 'Bijna eenvijfde overstappers te lang zonder internetverbinding' - persbericht Consumentenbond - dd. 18 november 2008

Persvoorlichting Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid Plein 2
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
T 070 318 2694
E s.boting@tweedekamer.nl