Ingezonden persbericht


Persbericht

Maconomy en Business Objects vernieuwen partnerovereenkomst

Amstelveen, 19 november 2008 - Maconomy en Business Objects hebben hun OEM-overeenkomst met twee jaar verlengd tot en met augustus 2010. De Business Intelligence-technologie van Business Objects is onderdeel van de AnalytiX-module van Maconomy. De vernieuwde overeenkomst past in Maconomy's groeiplan om de technologie van derden in te zetten voor de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de eigen productportfolio.

Niels Zijderveld, Country Manager Maconomy Benelux: "Door de samenwerking met Business Objects kunnen we onze klanten een BI-oplossing bieden die de technische kracht van Business Objects combineert met Maconomy's ervaring binnen de zakelijke dienstverlening. Juist in economisch roerige tijden merken we dat de vraag naar snelle en flexibele toegang tot vitale financiële- en projectinformatie toeneemt."

"De afgelopen jaren hebben Business Objects en Maconomy samengewerkt om onze klanten een aantal applicaties met sterke toegevoegde waarde te kunnen leveren," aldus Stephan Kösters, OEM Business Development Manager van Business Objects. "Met de ervaring van SAP erbij, breiden we in de komende periode dit aanbod van hoge kwaliteit software verder uit, met oplossingen waarin de facetten van Business Intelligence standaard aanwezig zijn."

Directe analyse met AnalytiX
Maconomy AnalytiX heeft twee Business Intelligence-tools, die gebruikers de mogelijkheid bieden om de bedrijfsvoering vanuit verschillende invalshoeken en op diverse niveaus te analyseren. Met 'Live Reporting' kunnen gebruikers rapporten direct uit de database genereren. 'Instant Intelligence' laat gebruikers inzoomen op essentiële details, feiten en cijfers.

Over Business Objects
Business Objects, een dochteronderneming van SAP, transformeert de manier van werken door mensen, informatie en bedrijven met elkaar te koppelen. Met open, heterogene applicaties voor governance, risk & compliance, enterprise performance management en business intelligence, kunnen organisaties van elke omvang hun strategie en executie bij elkaar brengen. Samen met een sterk en divers partnernetwerk zet Business Objects ruwe data om in bruikbare informatie waarmee ook niet-technische gebruikers onderbouwd beslissingen kunnen nemen. Dit is onafhankelijk van onderliggende databases, operating systemen, applicaties of IT-systemen. Meer informatie vindt u op www.businessobjects.com.

Over Maconomy
Maconomy is leverancier van ERP-software voor zakelijke dienstverleners. De softwareoplossingen zijn gericht op financiële administratie, projectmanagement en -administratie, resourceplanning en traffic, Customer Relation Management, Human Resources, voorraden en abonnementen. Zakelijke dienstverleners zoals consultancy- en marketingcommunicatiebureaus hebben real-time inzicht in de bedrijfsprocessen, waardoor zij de bedrijfsvoering kunnen optimaliseren. Maconomy heeft wereldwijd meer dan 100.000 gebruikers, onder wie Avnet Enterprise Solutions, CED-Groep, Deloitte, Edelman, VODW Marketing, KplusV, Lost Boys, Pricewaterhouse Coopers, KPMG, Deltares en Publicis Groupe. Maconomy A/S is opgericht in 1989 en het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen.

Meer informatie over Maconomy is te vinden via: http://www.maconomy.nl.

# # #

Perscontact

Maconomy
Brigitte van Kooten
Maconomy Benelux
Tel: 020 - 347 30 80
mailto:bko@maconomy.nl

Edelman
Esther Groot
Edelman
Tel: 020 - 301 09 80
mailto:esther.groot@edelman.com

Business Objects
Cees Kardolus
SAP Nederland
Tel: 073 - 645 77 39
mailto:cees.kardolus@sap.com