Ingezonden persbericht




PERSBERICHT Alblasserdam, 20 november 2008

Mondial Veldhoen steunt goede doelenactie OBS Slingerbos Schoenendozen vol spulletjes in Deventer verhuisdozen naar Derde Wereld

Leerlingen van openbare basisschool Slingerbos in Diepenveen maakten onlangs pakketten vol speelgoed en schoolspullen voor hun leeftijdsgenoten in de Derde Wereld. Mondial Veldhoen Verhuizingen uit Deventer regelde de verhuisdozen en het transport naar Apeldoorn.

Een werknemer van Mondial Veldhoen Verhuizingen reed dinsdag naar openbare basisschool Slingerbos in Diepenveen om alle dozen op te halen. Onder leiding van juf Nathalie Emmerzaal brachten de leerlingen van groep 8a de verhuisdozen met daarin schoenendozen vol speelgoed, schoolspulletjes en knuffels naar de verhuisauto. Andere leerlingen en personeelsleden zongen ondertussen een heus 'schoenendooslied'. Daarna zwaaiden de leerlingen en de jufs en meesters de verhuisauto uit. Verhuizer Theo van den Belt, vergezeld door twee leerlingen, bracht de dozen vervolgens naar Apeldoorn. De 460 leerlingen van de basisschool doen mee aan de landelijke actie Schoenmaatjes van stichting Edukans.

Vanuit Apeldoorn gaan de verhuisdozen naar landen in Derde Wereld. In Albanië, Moldavië, Irak, Malawi, Oeganda en Kenia worden de schoenendozen met spullen uitgedeeld aan kinderen. Arme leeftijdsgenoten ontvangen schoenendozen gevuld met linialen, schriften, schrijfgerei, puzzels, auto's en knuffels. Door actie leren kinderen wat geven en delen is. Mondial Veldhoen Verhuizingen, gevestigd aan de Emdenstraat in Deventer, en verhuizer Theo van den Belt waren natuurlijk graag bereid de school te helpen en de verhuisdozen met schoenendozen naar Apeldoorn te vervoeren.

Mondial Veldhoen Verhuizingen, opgericht in 1870, verzorgt particuliere en bedrijfsverhuizingen in Deventer en wijde omgeving. Bij het familiebedrijf is hoogwaardige dienstverlening in de loop der jaren uitgegroeid tot een trotse traditie. Mondial Veldhoen Verhuizingen is aandeelhouder in Mondial Movers, met 36 vestigingen in Nederland het grootse samenwerkingsverband van Erkende Verhuisbedrijven.

Foto: Leerlingen van OBS Slingerbos sjouwen, met behulp van verhuizer Theo van den Belt, dozen naar de verhuisauto van Mondial Veldhoen Verhuizingen. Foto: Mondial Movers.

|