NEN


Voordelen nieuwe Machinerichtlijn

dinsdag 18 november 2008, 15:46

Nog vrijwel niemand beroept zich op de nieuwe normen voor veiligheidscircuits in machines en industriële installaties. En dat terwijl ze grote voordelen kunnen bieden. Deze normen die bij de Europese Machinerichtlijn behoren, worden eind volgend jaar definitief van kracht. Nu verkeren we al geruime in een overgangsfase, waarin zowel de oude als de nieuwe normen mogen worden gehanteerd.

Alleen de groten
Van de voordelen van de nieuwe normen maken alleen een aantal grote industrieën gebruik met eigen engineeringafdelingen die hun eigen productie-installaties renoveren en innoveren. Die hebben zelf voldoende kennis van de nieuwe regelgeving in relatie tot de jongste technologische mogelijkheden.Voor de zelfstandige machinebouwer, industriële installateur of 'system integrator' wordt het nu tijd om te schakelen naar PL en/of SIL volgens de nieuwe normen NEN-EN-IEC 62061 en NEN-EN-ISO 13849.

Bereid u voor!
Met de nieuwe Wegwijzer Machinerichtlijn kunt u zich voorbereiden op de Machinerichtlijn. U kunt deze nu tijdelijk met EUR 200,- korting bestellen!
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN Machinebouwmail (Publicatie)