Gemeente Zwolle

Terugblik raadsplein 14 november 2008

Raadsplein 14 november

De belangrijkste onderwerpen van het Raadsplein worden hier kort toegelicht. Het volledige verslag vindt u later op www.gemeenteraadzwolle.nl. Hier vindt u ook het verslag van het Raadsplein van 17 november.

Afgelopen vrijdag heeft de gemeenteraad de Begroting besproken. Hieruit zijn een aantal wijzigingen op het voorgestelde beleid voor 2009 naar voren gekomen. De belangrijkste zijn geen geld vrij te maken voor: het opstellen van een nieuw Groenbeleid, maar het huidige beleid te continueren; de voorbereiding van de landelijke manifestatie van de Nationale Boomfeestdag welke gepland staat voor 2010 in Zwolle; het Herman Brood Museum, maar dat bedrag te reserveren voor de cultuurnota.

Daarnaast wil de gemeenteraad extra geld vrijmaken voor:

het verlenen van een subsidie aan Focus voor het activeren van mensen met een psychiatrische achtergrond; het niet doorvoeren van een bezuiniging op het WMO budget voor individuele voorzieningen; het honoreren van een subsidie aan Humanitas voor het in stand houden van taalondersteuning voor anderstaligen; het in stand houden respectievelijk toekennen van subsidie aan de Stichting Welzijn Ouderen Zwolle (SWOZ) en Humanitas in het kader van het project thuisadministratie, tot dat meer duidelijkheid is over de uitkomsten van de pilot formulierenbrigade;

Agenda Raadsplein 24 november 2008

19.25 uur Opening Week van de Democratie

19.30 uur start Raadsplein in Raadzaal

Informatieronde
Inhoudelijke vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders en/of ambtenaren en/of burgers en organisaties om informatie te verzamelen

19.35 uur Initiatiefvoorstel D66 Sociaal Isolement

20.05 uur Grondexploitatie campus Windesheim

20.40 uur Ondergronds Afval Transportsysteem

21.10 uur Pauze

Meningsvormende ronde

- debatteren om tot een mening te komen

21.20 uur Bestemmingsplan Tolhuislanden

22.00 uur Sluiting

Dit is een beknopte weergave. De volledige agenda is te vinden op www.gemeenteraadzwolle.nl en in te zien in het Informatiecentrum op de begane grond van het stadhuis.

Uitgelicht Week van de Democratie

Komt u volgende week ook naar het Debat met de Stad, het Socratisch gesprek of de film in het Fraterhuis? U bent van harte welkom!

De gemeenteraad organiseert volgende week (van 24 tot en met 28 november a.s.) de Week van de Democratie. Er staan verschillende activiteiten op het programma waarbij u van harte welkom bent om mee te praten. De gemeenteraad wil de uitkomsten van deze gesprekken gebruiken om de afstand tussen burgers en de politiek verkleinen en de communicatie met de burgers verbeteren. Het complete programma staat op www.gemeenteraadzwolle.nl. Hieronder een toelichting op een aantal activiteiten.

Debat met de stad
Op dinsdagavond 25 november 2008 van 19.30 - 20.30 uur is er, in de Raadzaal van het stadhuis aan het Grote Kerkplein 15, een debat met leden van het Zwols burgerpanel en gemeenteraadsleden/burgerleden. Ook u bent van harte welkom om mee te praten. Er wordt gedebatteerd aan de hand van stellingen zoals: Als burger heb ik voldoende inspraakmogelijkheden in de lokale politiek en De gemeenteraad legt mij als burger onvoldoende uit waarom zij bepaalde besluiten neemt. Daarna is er om 20.45 uur een debat met voorzitters van de wijkplatforms en gemeenteraadsleden/burgerleden over stellingen als Raadsleden zouden zich meer op wijkplatforms moeten laten zien en Een wijkplatform is een goede afspiegeling van de wijk.

Socratisch gesprek
Op woensdagavond 26 november van 19.30 - 22.00 uur (welkom vanaf 19.15 uur) is er een socratisch gesprek tussen burgers en raadsleden/burgerleden in de Muzerie/Celecentrum, Papenstraat 9. Uitgangspunt is de vraag: Verdraagt deskundigheid zich met democratie? Ook u bent van harte welkom om mee te praten. Deelname is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan via www.filosofischcafézwolle.nl voor 22 november a.s. Meer informatie staat op www.filosofischcafézwolle.nl en www.hetnieuwetrivium.nl

Film in Fraterhuis
Op vrijdagmiddag 28 november van 14.00 tot 15.30 uur bent u van harte welkom in het Fraterhuis om daar te kijken naar de film De uitbreiding van polder Mastenbroek. De film stimuleert politiek bewustzijn op prikkelende wijze. Raadslid Theo Profijt leidt de film in en nodigt u en uit na afloop van de film mee te discussiëren over dit onderwerp. De toegang is gratis. Reserveren is wel noodzakelijk in verband met het beperkt aantal zitplaatsen. Dit kan via www.filmtheaterhetfraterhuis.nl

.

Bron: Raadsgriffie
Datum van 19-11-2008 tot 18-05-2009