Waterschap Regge en Dinkel


Winnaars werkstuk Wendel

WIERDEN - Woensdag 19 november maakte Stefan Kuks, watergraaf van Waterschap Regge en Dinkel, de prijswinnaars (Joëlle en Ruth uit groep 8 van de Morgenster) van het werkstuk van de Wendel bekend in de Historisch Kring. De winnaars gaan met de hele klas een dag naar het watermuseum in Arnhem.

In september schreef het waterschap deze wedstrijd uit. Als basisscholen mee deden, kregen de leerlingen van groep 7 en 8 de opdracht langs de Wendel in Wierden te wandelen om inspiratie op te doen en daarna een werkstuk te maken. De invulling van het werkstuk was volledig vrij. Dit om de creativiteit de ruimte te geven.

Meegegeven kernwoorden zijn: water (water beleven), planten, dieren (o.a. vissen), vistrap, water opvangen en vasthouden (retentie/waterberging), ecopassages en scheiden stedelijk water (Wendel) en landelijk water (Doorbraak).

Alle leerlingen die mee deden aan de prijsvraag zijn op woensdag 19 november om drie uur uitgenodigd in de Historische Kring Wederden in Wierden. De watergraaf zal als verslaggever de kinderen interviewen over hun werkstuk.

Tot half december is de tentoonstelling over de verandering in het waterbeheer in de gemeente Wierden in de Historische Kring in Wierden te bezichtigen. Twee grote projecten van het waterschap spelen hierin een rol; de aanleg van de Wendel en De Doorbraak. Deze twee nieuwe beken krijgen veel aandacht in de tentoonstelling.