Nieuwe vloeibare plug fill & fix van fischer


NAARDEN, 20081119 -- De vloeibare plug fill & fix van fischer is een uniek systeem voor het bevestigen van lichte bouwdelen en het repareren van beschadigde boorgaten in alle bouwmaterialen. Het nieuwe product is flexibel, snel en eenvoudig toe te passen.

fischer fill & fix is de perfecte oplossing voor het opvullen en repareren van beschadigde, te grote of slecht geboorde gaten en is geschikt voor alle bouwmaterialen. Het werkt simpel: de injectiemortel wordt in het boorgat gespoten, door het vullend vermogen van de mortel wordt het gehele boorgat opgevuld en kan deze vervolgens zeer snel belast worden. fill & fix is ook geschikt voor moeilijke en verweerde bouwmaterialen (oudbouw).

Universeel
De vloeibare plug is universeel toepasbaar, ongeacht de grootte van het boorgat, het soort schroef en de diameter ervan. Dat maakt fischer fill & fix bijzonder flexibel in gebruik. Plafond- en wandarmaturen, schilderijen, bewegingsmelders, kleine wandrekken, handdoekhouders, lichte spiegelkasten, brievenbussen en gordijnrails kunnen met fill & fix snel en eenvoudig worden bevestigd. De vloeibare plug is geschikt voor beton, natuursteen met een dichte structuur, massieve baksteen, kalkzandsteen, massieve en holle bouwstenen van licht beton, geperforeerde baksteen, cellenbeton, holle plafondplaten, massieve gipswanden en plaatmateriaal.

Boren niet nodig
De mortel biedt vergelijkbare montage-eigenschappen als hout en is ontwikkeld voor het verankeren van lichte voorwerpen in binnenruimtes en voor UV-beschermde buitentoepassingen. Schroeven, ogen en haken met een diameter tot zes millimeter kunnen direct in de uitgeharde massa worden ingedraaid. Net als in hout hoeft er geen gat te worden geboord. Ook een plug is niet nodig. Een te groot of uitgebroken boorgat kan zodoende opnieuw worden gebruikt; nieuwe bouwdelen kunnen eenvoudig op de oorspronkelijke plaats worden gemonteerd. Wanneer op een later tijdstip een ander voorwerp op dezelfde plek moet worden bevestigd, is dat ook mogelijk. Het enige wat hiervoor nodig is, zijn dikkere en/of langere schroeven, ogen of haken. De overschilderbare twee-componenten injectiemortel bevat geen oplosmiddelen en is ook te gebruiken voor het dichten van boorgaten voordat ze worden overgeschilderd.

Lang houdbaar
De set bestaat uit een koker met twee mengtuiten, vier injectiehulzen voor holle bouwmaterialen en twee verlengslangetjes. De inhoud van de fill & fix is voldoende voor minimaal vier boorgaten met een diameter van 12 mm en een diepte van 50 mm. Doordat de verpakking hersluitbaar is, blijft de injectiemassa enkele maanden bruikbaar.

Over fischer Benelux B.V.
fischer is het enige bedrijf met eigen ontwikkelings- en productievoorzieningen in alle belangrijke onderdelen van de bevestigingstechnologie voor professionele gebruikers en de doe-het-zelf branche. Hierdoor is fischer in staat gebleken talloze bevestigingsoplossingen te produceren voor een grote reeks van toepassingen. Tegelijkertijd is er voldoende flexibiliteit om oplossingen op maat te ontwikkelen. Mede hierdoor is fischer toonaangevend in de bevestigingstechnologie. Naast het standaard assortiment heeft fischer haar SaMontec programma voor sanitair, verwarming, ventilatie, klimaatcontrole, en haar E-fix assortiment voor elektrabevestigingen. Bij fischer werken wereldwijd 3.800 mensen en het bedrijf heeft een omzet van meer dan 500 miljoen euro.

Fotobijschrift: fischer fill & fix





fischer