Bikram NL nu ook een studio in Rotterdam


ROTTERDAM, 20081119 -- Voor het eerst zijn er deze week Bikram Yoga lessen gegeven in Rotterdam. Bikram NL opende een nieuwe studio aan de Westerstraat 40. Ervaren en onervaren yogasporters volgden de eerste hete work-out voor lichaam en geest afgelopen weekend. Vanaf heden kunnen er elke dag lessen gevolgd worden, drie keer per dag. De 291 enthousiaste `bikrammers' die vanuit Rotterdam al regelmatig de Bikram studio in Den Haag bezochten, kunnen nu terecht in eigen stad.

De groeiende populariteit van Bikram Yoga in Nederland was de doorslag voor eigenaresse Lydia Wright om ook een studio in Rotterdam te openen. Lydia Wright: "Vanaf januari zagen we de groei toenemen in Den Haag met 121 nieuwe leerlingen vanuit Rotterdam. We gaan nu in Rotterdam 3 keer per dag, 7 dagen in de week lesgeven. Mensen die geïnteresseerd zijn in Bikram Yoga kunnen komen wanneer ze willen. Ze zitten niet vast aan een bepaalde dag of een abonnement en kunnen per keer betalen."

Bikram Yoga is er voor iedereen. Alle belangrijke spiergroepen worden steviger en sterker. Het werkt aan de opbouw van cardiovasculaire kracht en bevordert een goede ademhaling, een beter concentratievermogen en gewichtverlies. Bikram Yoga vermindert daarbij de effecten van stress en zorgt voor een stralende en gezonde huid. De unieke formule van 26 houdingen en 2 ademhalingsoefeningen zorgt ervoor dat verse zuurstof door het lichaam wordt geleid, waardoor de lichaamscellen gevitaliseerd worden. De ruggengraat wordt gecorrigeerd voor een optimale houding.
Het werkt vitaliserend, is heilzaam voor het hele gestel en zorgt dat het lichaam weer totaal in balans komt.

Een Bikram Yoga les duurt 90 minuten en vindt plaats in een verwarmde ruimte van 40*C. Een speciale verwarmingsinstallatie is aangebracht in de studio die ervoor zorgt dat het een aangename warmte is en er genoeg geventileerd wordt. De warmte tijdens de les bevordert het cardiovasculaire vermogen, de longinhoud en de elasticiteit van de spieren. De oefeningen, het oprekken, gaat hierdoor makkelijker en veiliger. De warmte stimuleert daarbij het reinigingsproces en vermindert het verouderingsproces door de vernieuwing van huidcellen. En men verbrandt ongeveer 680 calorieën per les.

Bikram Yoga is meer dan 40 jaar geleden ontwikkeld door de Indiër Bikram Choudhury, die met het beoefenen van yoga begon in zijn vierde levensjaar. Het was oorspronkelijk ontwikkeld vanwege zijn heilzame werking op de wervelkolom en het zenuwstelsel, waarbij vele blessures, zoals rug- en nekklachten worden genezen. Het bevordert een zuurstofrijke doorbloeding door het hele lichaam. Dit versnelt de genezing van blessures en verhoogt tevens de weerstand.

"Never too bad, never too old, never too sick to start from scratch and begin again."
Bikram Choudhury.





BikramNL