Foxchange: kennisportal voor adviseurs fusies en overnames


AMSTERDAM, 20081119 -- Foxchange.nl is de naam van de vandaag gelanceerde website voor adviseurs bij fusie- en overnametrajecten. Foxchange biedt adviseurs de meest actuele kennis en informatie. Ervaren specialisten zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden. "Toegang tot relevante kennis en ervaring op het moment dat dit nodig is, daar gaat het om. Zo krijg je betere deals. Foxchange doet dat en geeft antwoord op de meest actuele vragen ", zegt Anthony Hoogeveen, drijvende kracht achter Foxchange en zelf jarenlang adviseur bij fusies en overnames. 

Jaarlijks worden in Nederland zo'n 16.000 bedrijven overgedragen. Het gaat daarbij om grote economische belangen zowel financieel als op het gebied van werkgelegenheid. Het is van belang dat professionals over de juiste expertise beschikken om op verantwoorde wijze deze transacties te begeleiden. Hoogeveen: "Adviseurs benutten in de regel vooral hun persoonlijke kennis en ervaring. Daar is niets mis mee. Maar er staat vaak erg veel op het spel. Onder adviseurs bestaat een grote behoefte om de eigen kennis actueel te houden en aan te vullen. Wie niet bij een grote organisatie is aangesloten, mist vaak deze mogelijkheid. Voor deze adviseurs, met name in het midden- en kleinbedrijf, is Foxchange bedoeld.
"Foxchange biedt abonnees diepgaande en actuele achtergrondinformatie en modellen. Aan gespecialiseerde adviseurs kunnen op deelgebieden vragen worden gesteld. Verder biedt Foxchange bedrijfsinformatie over meer dan 40 miljoen bedrijven wereldwijd en de meest actuele informatie over branches. Ook biedt Foxchange hoogwaardige opleidingen en workshops voor zowel medewerkers als senior adviseurs.Foxchange werkt daarnaast aan een dealregister waarin transacties uit het MKB met relevante financiële informatie zijn opgenomen. In Nederland bestaat een dergelijk register nog niet. Foxchange.nl is geen zelfstandige adviesorganisatie. Abonnees kunnen eenvoudig in contact komen met en gebruik maken van de kennis van de specialisten die aan Foxchange zijn verbonden. De strategische partners zijn: ABN Amro Bank, MKBnext, Nyenrode Business Universiteit, Bureau van Dijk, Dion Hardenberg , de Overnameadviseur, TCPM, Buro Post, Van Mens & Wisselink en Dutch Dream .





Foxchange