Nieuwe vacaturesite ZoekAlleBanen.nl is live


AMSTERDAM, 20081119 -- Op maandag 17 november is de nieuwe vacaturesite ZoekAlleBanen.nl live gegaan. Op ZoekAlleBanen.nl kan de bezoeker met één zoekopdracht de 12 grootste vacaturesites van Nederland doorzoeken. Met één druk op de knop kan de bezoeker alle grote vacaturesites van Nederland doorzoeken. ZoekAlleBanen geeft direct de plaats en korte omschrijving van de vacature weer. Om de hele vacature te bekijken linkt ZoekAlleBanen.nl door naar de site waarop de vacature is geplaatst.

De plannen zijn begonnen uit pure frustratie. Er zijn op internet zoveel vacaturesites dat de banenzoeker niet meer weet waar te beginnen. "Toen ik zelf op zoek was naar een baan verdwaalde ik tussen al die vacaturesites op internet", zegt oprichter Freek Verhaak (28).

Op ZoekAlleBanen kan de bezoeker niet alleen maar zoeken, men kan ook een zoekopdracht instellen en dagelijks per mail de nieuwste banen van de 12 vacaturesites ontvangen. Tevens kan hij of zij interessante banen bewaren. Bezoekers die niet willen zoeken maar liever gevonden willen worden, kunnen hun CV achterlaten op ZoekAlleBanen.

Toch is het idee voor een metazoeksite niet nieuw. Er bestaan al metazoeksites voor huizen en auto's. Funda heeft nog geprobeerd metazoeksites als Jaap.nl en ZoekAlleHuizen.nl te verbieden, maar de rechter besloot dat zij de advertenties van Funda mochten overnemen.
Bang voor rechtzaken van bestaande websites is dan ook Freek Verhaak niet. "Alle uitspraken van de rechter zijn in mijn voordeel geweest en ik ben immers geen concurrent, maar bezorg andere vacaturesites juist bezoekers. Wie kan daar bezwaar tegen maken?".

www.zoekallebanen.nl