Ingezonden persbericht


19 november

DIANE VON FÜRSTENBERG IN CNN'S REVEALED

"No matter what I do in life I think I will always be remembered as the wrap dress," Diane Von Fürstenberg, CNN 2008.

Ze is België geboren, woont in New York, is voormalig lid van de Duitse Koninklijke familie, dochter van een overlevende van de Holocaust, society persoonlijkheid en zakenvrouw. Toch kennen de meeste mensen Diane Von Fürstenberg maar van één ding: haar wrap dress - een wikkeljurk van jersey zijde - waarvan er miljoenen zijn verkocht.

In de zeventiger jaren, toen Von Fürstenberg startte met haar kledingontwerpen, werd de wikkeljurk door haar eenvoud op één lijn gesteld met feminisme en de seksuele revolutie.

"I was selling clothes that would make other women feel confident." (Von Fürstenberg, CNN 2008).

De ontwerpster zelf werd het gezicht van de nieuwe trend. Zij showde haar modellen zelf en haar gezicht werd zo bekend dat Andy Warhol haar schilderde.

Maar met het succes kwam de ongekende hausse en daarna de onvermijdelijke neergang. In de tachtiger jaren kwam de kwaliteit en distributie van het DVF merk in een vrije val.

"I became successful very quickly, a lot of people wanted my name and I licensed a lot of things. The spirit of the brand disappeared." (Von Fürstenberg, CNN, 2008).

Aan het eind van de negentiger jaren kwamen de wikkeljurken weer in de mode en DVF keerde terug op de modepagina's en de catwalks. Deze comeback wordt gezien als de een van de meest succesvolle business stories van het afgelopen decennium.

Haar 30 winkels en ontelbare concessies in andere winkels maken het DVF merk tot een multi-million dollar mode imperiumbedrijf. DVF kleedt beroemdheden van Madonna tot Sharon Stone, maar houdt haar product betaalbaar en behoudt het imago van "makkelijk draagbaar".

"When a woman goes in to a DVF shop and tries something on, it's like a light turns on." (Von Fürstenberg, CNN, 2008).

Revealed volgt Diane Von Fürstenberg op een spannend moment in carrière. Voor het eerst showt zij haar kleding buiten de VS en de haar Europese debuut vindt plaats in een romantische Florentijnse tuin, bij volle maan. De Toscaanse hoofdstad heeft een speciale betekenis voor haar; net buiten de stad werd haar eerste wikkeljurk geproduceerd in een lokale textielfabriek.

Het thema van de collectie is 'Le Petit Valise'. De collectie bevat een aantal outfits dat gemakkelijk in de koffer gaat en niet kreukt. 600 gasten, inclusief Lapo Elkan (erfgenaam van het Fiat imperium), zijn getuige van 50 verschillende outfits van een jonge Amerikaan die naar het buitenland reist.

Revealed

'Revealed' is een maandelijks programma dat inzicht biedt in de innerlijke belevingswereld van 's werelds meest briljante denkers, creatieve kampioenen en inspirerende leiders. Het programma biedt een intieme kijk in het leven van mensen die bewonderd worden in de wereld van het bedrijfsleven, de kunst, de wetenschap en de sport. In iedere aflevering worden de gangen gevolgd van een prominent persoon; CNN reist mee en volgt hen in de aanloop naar een belangrijk moment in hun professionele leven.

De prominenten zijn meestal bij het grote al bekend door artikelen die verschijnen in de media en TV optredens. Toch lijken ze vaak mysterieus en ongrijpbaar. CNN probeert deze personen te doorgronden en de kijker inzicht te bieden in hun levensstijl, hun passies, hun inspiratie, hun werk en hun motivatie.

"Revealed" met Diane Von Fürstenberg wordt uitgezonden op:

Woensdag 19 november om 10.30 uur en 19.30 uur

Zaterdag 22 november om 9.30 uur en 20.00 uur

Zondag 23 november om 19.30 uur

Zie ook: http://edition.cnn.com/CNNI/Programs/revealed/


---

Noot voor de redactie (