Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Gemeenteraad fluit Marcouch terug over kinderarbeid

Gemeenteraad fluit Marcouch terug over kinderarbeid

19-11-2008 * Op aandringen van SP-raadslid Maureen van der Pligt heeft wethouder Ossel aangegeven de opvatting van
Slotervaart-stadsdeelvoorzitter Marcouch om tieners uit arme gezinnen bij te laten dragen aan het gezinsinkomen niet te delen. Van der Pligt: "Deze uitspraken van Marcouch zijn in strijd met het gemeentelijke beleid om juist jongeren te stimuleren om de school af te maken. Het is totaal onnodig en onwenselijk dat deze stadsdeelvoorzitter hierover verwarring heeft gecreëerd." Maureen van der Pligt
Volgens Marcouch zouden kinderen in gezinnen met armoedemiddelen opgroeien met het idee dat er niet gewerkt hoeft te worden voor een inkomen. Daarom zouden ze als volwassenen eerder terugvallen op hulpverlening. Van der Pligt: "Door deze jongeren zo snel mogelijk te laten werken blijven ze juist langer in armoede leven. Kinderen moeten hun aandacht en tijd aan hun schoolwerk kunnen besteden, en niet zo snel mogelijk de school inruilen voor een baan. We moeten juist ook deze jongeren een kans geven op een goede baan."

De stadsdeelvoorzitter uit Slotervaart kreeg in de gemeenteraad van niemand bijval. Vanuit een aantal partijen werd wethouder Ossel verzocht om Marcouch een flinke tik op de vingers te geven. Voor de wethouder ging dit te ver. Van der Pligt: "Marcouch kraamt wel vaker dergelijke onzin uit, in strijd met gemeentelijke plannen. Dat past niet bij een stadsdeelvoorzitter. We kunnen nu alleen maar hopen dat deze stadsdeelvoorzitter eens ophoudt met het nodeloos creëren van verwarring en zelf aan het werk gaat om de armoede in zijn stadsdeel te bestijden."