Politie Zeeland


---


Z-2244-2008 Aanrijding na onwelwording, Hoek
Een 41-jarige automobilist uit de gemeente Sluis is woensdagmiddag op een tegenligger gebotst nadat hij onwel was geworden.
De man reed rond 17.00 uur over de Middenweg toen hij onwel werd waardoor hij op de linker rijstrook terecht kwam. Een tegemoet komende 36-jarige automobilist uit Middelburg trapte hard op de rem maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De snelheid waarbij beide voertuigen op elkaar botsten was ongeveer 25 km/h. De 36-jarige Middelburger liep een pijnlijke nek op. De 41-jarige man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek mocht hij vanavond al weer naar huis.

O-2245-2008 Vrouw aangehouden, Kapelle
Door de politie is woensdagmiddag een 27-jarige Roemeense vrouw aangehouden.
Na een melding dat bij een supermarkt in Kapelle een vrouw aan het bedelen was, ging de politie ter plaatse. Bleek dat de vrouw geld inzamelde voor een hulpvereniging die niet blijkt te bestaan. Mensen werd gevraagd geld te geven en hun adresgegevens in te vullen op een lijst. Het geld stopte ze in haar eigen zak. Uit het totaalbedrag van de ingevulde formulieren bleek dat ze al ruim 400 euro had ingezameld. De vrouw werd vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
Bij de politie is vandaag ook een soortgelijke melding uit Koudekerke binnen-gekomen. Daar werd op dezelfde manier bij een supermarkt geld ingezameld
Het vermoeden bestaat dat de vrouw deel uitmaakt van een groep Oost-Europeanen die mogelijk op meerdere plaatsen in Zeeland actief is en op deze manier geld inzamelt voor goede doelen die niet bestaan.