( BW)(RHODIA) Rhodia opent haar nieuwe R&D-centrum in Sjanghai

SJANGHAI, China--(BUSINESS WIRE)--Nov 19, 2008--

Rhodia (Parijs: RHA) opent vandaag officieel haar nieuwe internationale onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Sjanghai. Het centrum is bedoeld om aan de spits te staan van de vernieuwing van de groep in de regio Azië Pacific en is een van de vijf grote R&D-centra van Rhodia in de wereld. Het zal de groep helpen om de ambitieuze doelen qua expansie en ontwikkeling in Azië te verwezenlijken.

Het centrum zal ten dienste staan van de Aziatische markt en zich toespitsen op de ontwikkeling van hightechvernieuwing met respect voor de principes van duurzame ontwikkeling en het doel rendabele oplossingen te verstrekken voor de volgende gebieden:

  • Steun voor de industriële activiteiten van Rhodia op basis van ervaring in en kennis van chemische engineering en van het werk aan procesverbetering
  • De specifieke ontwikkeling van constructiekunststoffen voor de markten van elektriciteit, elektronica en auto's
  • Het ontwerp van zeer performante formuleringen voor detergentia, cosmetica en industriële toepassingen
  • Het ontwerp van zeldzame aardegebaseerde producten voor energiezuinige lampen en precisiepolijsten van elektronische componenten, zoals lcd-schermen, glas in harddisks enz.

Dit onderzoekscentrum zal ten volle gebruikmaken van ultramoderne wetenschappelijke uitrusting en zowel de veiligheid als de kwaliteit van het werk optimaliseren, terwijl de wissel- en samenwerking tussen wetenschappers zal worden bevorderd. In de modulair ontworpen 'proefprojecthal' zullen wetenschappers hun laboratoriumwerk sneller en efficiënter kunnen extrapoleren op een manier die zo dicht mogelijk aansluit op de realiteit van de industriële productie. Sinds de eerste steen voor het nieuwe centrum is gelegd in het voorjaar van 2008, heeft Rhodia een team samengesteld van 70 onderzoekers die aan zo'n vijftien, binnenkort geoctrooieerde uitvindingen hebben bijgedragen. In 2010 zal het centrum 6.500 vierkante meter beslaan en zullen er in totaal 150 wetenschappers aan onderzoek doen.

R&D-feiten en -cijfers:

  • 1000 R&D-mederwerkers wereldwijd
  • 5 R&D-centra: Aubervilliers (Frankrijk), Lyon (Frankrijk), Bristol (Verenigde Staten), Paulinia (Brazilië) en Sjanghai (China)
  • 3 gezamenlijke laboratoria met het Franse nationaal centrum voor wetenschappelijk onderzoek
  • € 119 miljoen in R&D-kosten in 2007
  • 112 octrooien gedeponeerd in 2007

Feiten en cijfers over Rhodia in Azië:

  • 28 jaar geschiedenis in China
  • 27 procent van de totale omzet in 2007
  • 22 industriële vestigingen, waarvan 13 in China
  • 3 087 werknemers met 2 400 werknemers in China
  • 86 procent van het management in China is plaatselijk gerekruteerd

Rhodia (www.rhodia.com) is een internationaal chemisch bedrijf dat resoluut heeft gekozen voor duurzame ontwikkeling. De groep is toonaangevend in de sector en wil de resultaten bij de klant verbeteren via operationele voortreffelijkheid en de capaciteit om te vernieuwen. Rhodia is gestructureerd rond zes ondernemingen en heeft een samenwerkingsverband met belangrijke bedrijven in de markten van auto's, banden, elektronica, parfum, gezondheid en schoonheid en thuiszorg. De groep heeft wereldwijd circa 15.000 werknemers en genereerde in 2007 een omzet van € 4,8 miljard. Rhodia is genoteerd aan Euronext Paris.

Meer informatie kunt u lezen op onze website, www.rhodia.com

CONTACT:

Rhodia
Relaties met de media:
Rita Hillig
+33 (0)1 53 56 64 04
Lamia Narcisse
+33 (0)1 53 56 59 62
of
Relaties met beleggers:
Maria Alcon Hidalgo
+33 (0)1 53 56 64 89
Loic Harrari +33 (0)1 53 56 64 80