Beeld en Geluid


Milouska bij Beeld en Geluid

22-10-2008

Hoe ziet een dag van een presentator er uit? Wat is de ergste blooper ooit? En waarom is het zo leuk om het Jeugdjournaal te presenteren? Allemaal vragen die afgelopen woensdag 22 oktober aan Milouska, presentatrice van het Jeugdjournaal, gesteld werden.

De presentatrice was te gast bij Beeld en Geluid voor een Meet & Greet met de bezoekers. Het was een drukte van belang voor de deuren van Theaterzaal 2. Tientallen kinderen stonden met smart te wachten op een ontmoeting met het Jeugdjournaal. Het was dringen geblazen om een plekje zo dicht mogelijk bij Milouska te bemachtigen. Toch altijd spannend om een tv-presentator in het echt te zien!

Een uur lang werd er veel gevraagd en verteld over het jeugdjournaal, het werk van een presentator en alle leuke dingen van het beroep. De vingers van de kinderen bleven enthousiast omhoog gaan. Behalve het stellen van vragen was het ook lachen geblazen: bloopers van de presentatoren. Wie wil er nou niet zien wat er allemaal mis kan gaan tijdens een uitzending? Na afloop kregen de kinderen persoonlijk een handtekening van Milouska.

Lijkt het jou ook leuk om een van de presentatoren van het Jeugdjournaal te ontmoeten? Kom dan op 19 november met de hele klas naar Beeld en Geluid! Of kom 23 december, in de kerstvakantie, samen met je ouders, opa en oma en vriendjes en vriendinnetjes om je favoriete tv-presentator het hemd van het lijf te vragen.

Over het Jeugdjournaal
Het Jeugdjournaal is al meer dan 25 jaar op televisie te zien. Het programma is heel populair. Er kijken gemiddeld meer dan 150.000 mensen naar elke aflevering. Het succes van het Jeugdjournaal komt vooral door de manier waarop het nieuws wordt gebracht. Het journaal probeert helder en duidelijk te zijn, maar nooit kinderachtig te worden. Het lijkt eigenlijk heel erg op het journaal voor volwassenen (alleen is het stiekem veel leuker). Dat vinden ook veel volwassenen. Elke uitzending kijken er heel wat vaders, moeders, opa's en oma's en andere grote mensen mee.

Wanneer woensdag 19 november en dinsdag 23 december (kerstvakantie) Tijd 2 rondes tussen 12:00 en 14:00