Ingezonden persbericht


Op 19 november organiseert de Koninklijke Marine een open dag op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder. Tijdens deze dag kunnen jongeren ervaren hoe het is om te leven en studeren aan het KIM. Wat veel mensen niet weten is dat je aan het KIM een maritiem militaire opleiding kunt volgen terwijl je ondertussen gewoon salaris ontvangt en ook nog woonruimte krijgt op de campus van het KIM.

Het KIM is verantwoordelijk voor de maritiem militaire opleiding, het vaktechnisch onderwijs en persoonsvorming van officieren voor de Koninklijke Marine. Tijdens de studiejaren op het KIM wordt een belangrijke basis gelegd voor een carrière bij de marine. De Faculteit Militaire Wetenschappen biedt een keur aan opleidingsrichtingen, zoals bijvoorbeeld Militaire Bedrijfswetenschappen, Militaire Systemen & Technologie of Krijgswetenschappen. Het KIM ligt op een steenworp afstand van de marinehaven in Den Helder en geeft officieren in opleiding vanuit de schoolbanken uitzicht op hun toekomstige werkplek, de schepen.

Op 19 november is er naast de reguliere voorlichting een demonstratie en presentatie van drie nieuwe technologische projecten door studenten en professoren van de studierichting Militaire Systemen & Technologie. Deze studierichting staat bekend om het ontwikkelen van technologische innovaties. Zo maakten studenten van deze opleiding eerder een mini onderzeeboot. Dit keer presenteren studenten weer een technologische innovatie en daar kunt u de primeur op hebben.

Op de infodag van het KIM is het verder ook mogelijk om studenten en professoren te ondervragen over de opleidingen en carrièremogelijkheden. Verder kunt u een rondleiding meemaken, een proefcollege bijwonen en binnenkijken op een marinefregat. Ook nodigen we u graag uit om tussen de middag de traditionele blauwe hap mee te eten.

We horen graag of u het interessant vindt om deze dag mee te maken. Heeft u nog vragen, belt u ons dan gerust!

Met vriendelijke groet,

Namens de Koninklijke Marine

Marianne de Bruijn

020-4711511

Marianne.de.bruijn@aca-jes.nl

Marianne de Bruijn
PR Consultant

ACA/JES communicatie
Valschermkade 18
Postbus 9416
1006 AK Amsterdam
Telefoon: 020 - 4711511
Mobiel: 06 - 14441398
Mail: marianne.de.bruijn@aca-jes.nl
Internet: www.aca-jes.nl