LLiNK

Rotterdam, 14 november 2008

-PERSBERICHT-

Tessa wint OBA Live 19 november bij haar thuis in Oegstgeest

Zangeres Leine treedt op in huiskamer

Tessa Coolen is de winnares van de LLiNK-wedstrijd 'Win een uitzending' van OBA Live. Daarom komt woensdag 19 november de uitzending vanuit haar huiskamer in Oegstgeest met haar gedroomde hoofdgast: interviewer Martin Šimek. Presentator Teun van de Keuken vraagt hem onder andere waarom idealen ook gevaarlijk kunnen zijn.

Martin Šimek
Martin Šimek is radio- en televisiepresentator, cartoonist en columnist van Tsjechische afkomst. Hiervoor was hij tenniscoach en bracht hij Michiel Schapers vanuit het niets naar nummer 25 op de wereldranglijst. Nu werkt hij als interviewer voor verschillende radio- en televisieprogramma's voor de RVU. Onder het pseudoniem AnoNe tekent hij ook cartoons voor De Groene Amsterdammer en schrijft columns voor diverse media. Onlangs werd bekend dat hij moet stoppen met het programma Šimek 's nachts.

Verder in het programma
In de rubriek 'Het Product' presenteert Chris Sweers de houten couveuse voor Afrika. Teun van de Keuken interviewt documentairemaakster Mercedes Stalenhoef over haar IDFA-documentaire 'Carmen meets Borat'. Het rondetafelgesprek gaat over het succes van 10 jaar Weekendschool.

Leine
De Amsterdamse zangeres Leine zingt niet alleen mooie, over het algemeen akoestische liedjes, ze schrijft ze ook zelf. Eind 2007 heeft ze de Grote Prijs Nederland gewonnen. De jury vond haar origineel en ontwapend. Zij zal deze uitzending van OBA Live muzikaal aankleden met enkele nummer op gitaar.

OBA Live
OBA Live is op werkdagen te beluisteren op Radio 5 van 19.00 tot 21.00 uur en live te bekijken via www.obalive.nl. Normaal wordt het programma opgenomen op de vierde verdieping van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Op maandag en woensdag presenteren Pieter Hilhorst en Teun van de Keuken namens LLiNK het radioprogramma.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---


Noot voor de redactie,