Ingezonden persbericht


Werk030 opent met ontbijt voor werkgevers

Wakkere Utrechtse werkgevers schuiven woensdagochtend 19 november 2008 aan bij de ontbijtsessie van werk030, het nieuwe Utrechtse werkgeversloket. Werk030 wordt officieel geopend door wethouder Marka Spit van Sociale en Economische Zaken. Filosoof, schrijver en televisiepresentator Bas Haring geeft tijdens het ontbijt zijn motiverende visie op het arbeidsproces. Daarna krijgen de werkgevers een gratis personeelsadvies aangeboden.

Werk030 is een nieuw servicepunt dat zich speciaal richt op het ondersteunen van Utrechtse werkgevers bij het vinden van goed en gemotiveerd personeel. In werk030 werkt de gemeente Utrecht samen met CWI, UWV, ROC-Midden Nederland, ROC ASA, Stichting Bundel, VNO-NCW Midden en MKB-Midden. Vanwege dit samenwerkingsverband beschikt werk030 over het grootste databestand van werkzoekenden uit Utrecht.

Perfecte match
Werk030 selecteert kandidaten voor vacatures aan de hand van een persoonlijk gesprek. Alleen geschikte kandidaten worden voorgesteld aan de werkgever. Heeft een kandidaat nog scholing nodig, bijvoorbeeld een opleiding tot heftrucchauffeur, dan kan werk030 dat aanbieden. Bij een perfecte macth kijkt werk030 of de werkgever in aanmerking komt voor loonkostensubsidie en vraagt deze vervolgens aan.

Actie 'Triiing'
Om de aandacht van 'wakkere werkgevers' in Utrecht alvast te trekken, gingen vandaag om tien uur duizend wekkers tegelijk af. De actie 'Triiing' vond plaats op zeven Utrechtse bedrijventerreinen. Aanstaande woensdag om 8.30 uur volgt de officiële opening met een feestelijke werkgeversontbijt in restaurant en vergadercentrum Smaak in stadion Galgenwaard. De afgelopen twee weken konden Utrechtse werkgevers zich hiervoor aanmelden op de werk030-website. De ruim zeventig beschikbare plaatsen zijn inmiddels vergeven.

Meer informatie over werk030
Werkgevers die meer willen weten over werk030 of interesse hebben in een gratis personeelsadvies, kunnen op www.werk030.nl lezen wat werk030 voor hen kan betekenen.




Ingezonden persbericht