Ingezonden persbericht

VISA

Visa Europa biedt kaarthouders een verbeterde beveiliging voor online betalingen

Verified by Visa geïntegreerd in de website van de winkelier

Eindhoven, 19 november 2008 - Verified by Visa is het betaalsysteem van Visa dat extra veiligheid biedt bij online betalingen, kan vanaf nu worden geïntegreerd in websites van winkeliers. Visa Europa voerde eerder dit jaar een onderzoek uit waaruit bleek dat de overgrote meerderheid van de betaalkaarthouders behoefte heeft aan deze aanpassing.

Het onderzoek laat zien dat consumenten de garantie willen hebben dat Verified by Visa een onderdeel is van het aankoopproces. Visa komt aan deze wens tegemoet door de consument vanaf nu de betaling te laten verrichten op de website van de winkelier; het controlevenster van Verified by Visa verschijnt vanaf nu op deze website.

'Al miljoenen transacties zijn online gedaan met Verified by Visa. Op de Europese markt is het gebruik in de afgelopen twee jaar met 104% gestegen. Alleen al in de afgelopen 12 maanden heeft Verified by Visa ruim 100 miljoen Europese transacties verwerkt en ruim 16 miljard euro aan betalingen gerealiseerd', aldus Michiel Wielhouwer, Country Manager Benelux van Visa Europa.

'Met deze verbeterde versie van Verified by Visa bouwen we de dienstverlening verder uit. Dit realiseren we door aanbieder en koper tijdens online transacties directe feedback te geven en het gehele controleproces op de website van de winkelier te laten verlopen. Wij zijn erg blij met deze verbetering en hopen dat hierdoor de populariteit van Verified by Visa bij zowel consumenten als winkeliers nog verder groeit', aldus Michiel Wielhouwer.

Op dit moment wordt Verified by Visa al aangeboden door diverse online winkeliers in Nederland zoals bijvoorbeeld: Dynabyte, OfficeCentre en Dixons. Wanneer consumenten van deze beveiligde omgeving gebruik willen maken dienen zij zich eenmalig te registeren. Hierdoor verlopen in de toekomst alle internetbetalingen altijd veilig wanneer ze betalen met een Visa kaart op een website waar het Verified by Visa logo staat.

Visa Europa voert nu pilot projecten uit voor dit nieuwe proces. Een bredere introductie volgt in 2009. De gelieerde banken en hun eindgebruikers kunnen daarbij rekenen op de steun van Visa Europa.

Over Visa Europa
Er zijn ruim 360 miljoen debet-, credit- en zakelijke Visa kaarten in omloop in Europa. Deze kaarten zijn gebruikt voor aankopen en geldopnamen ter waarde van ¤ 1,3 triljoen in de twaalf maanden voorafgaande aan juni 2008. 11,4% Van alle consumentenaankopen in Europa wordt met een Visa kaart gedaan.

Visa Europa is een coöperatie die door 4.600 Europese banken wordt beheerd, welke is verenigd in juli 2004. In oktober 2007 is Visa Europa, door een exclusieve, onherroepelijke en eeuwige licentie, volledig onafhankelijk geworden van het wereldwijde Visa Inc.

Als toegewijde Europese organisatie kan Visa snel inspelen op de specifieke marktbehoeften van Europese banken, hun klanten en retailers. Visa kan zo tevens aan de doelstelling van de Europese Commissie voldoen om een echte interne markt voor betalingen te creëren.

Visa wordt wereldwijd geaccepteerd. Bovendien is het Visa/Plus betaalautomaatnetwerk één van werelds grootste netwerken dat in meer dan 170 landen toegang biedt tot contant geld in de lokale munteenheid.

Voor meer informatie, kijk op http://www.visa.nl/



Ingezonden persbericht