Gemeente Utrecht

Raadsleden maken het verschil

Zo'n 29.000 mensen hebben zich begin november ingezet als vrijwilliger tijdens de landelijke Make A Difference Day. Ook de Utrechtse burgemeester, enkele wethouders en raadsleden deden mee. Als VIP-gast wel te verstaan: Vrijwillig Inzetbaar Persoon.

Zo maakte Bouchra Dibi met anderen het Julianapark schoon, verzorgde Gadiza Bouazani samen met wethouder Spit en de directeur van Portes een heerlijke high tea in moedercentrum Stabij. En kookte Frauke van Iperen met jongeren van het ABC-Huis.

Ook Klaas Gravesteijn en Mirjam Bikker gingen als vrijwilligers aan de slag. De raadsleden hebben Make A Difference Day als zeer leerzaam ervaren en ze willen volgende jaar weer deelnemen.

"Doordat je vrijwilligerswerk doet, maak je op een actieve manier kennis met organisaties en de betrokken vrijwilligers in de stad," reageert Bouazani. Dat vindt Bouchra Dibi ook: "Ik heb veel geleerd over het project en vooral ook leuke mensen ontmoet".

Van Iperen vult aan: "Ik kan iedereen aanraden om mee te doen. Je doet dingen met mensen waar je gewoonlijk amper mee in contact komt".
"Dat vind ik erg waardevol en belangrijk. Als ik 's ochtends mijn zoon naar de crèche breng, fiets ik vaak langs de crisisopvang. Laatst zag ik daar een verwarde jongen lopen. Een van de jongens met wie ik heb gekookt in het ABC-Huis. Je ziet dan niet meer alleen een verward persoon, maar je weet dat iemand met een psychose tijdelijk even volledig buiten de werkelijkheid staat".

De volgende Make A Difference wordt gehouden op 20 en 21 maart 2009. Iedereen kan zich aanmelden voor deze dag. Zie