De officiele resultaten van de Golden Bridge Export Awards 2008 in London.

19/11/2008 23:00

Belgian-Lux. Chamber of Commerce

De prestigieuze 'GOLDEN BRIDGE EXPORT AWARD 2008', uitgereikt door de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel in het Verenigd Koninkrijk (BLCC) aan het bedrijf die het afgelopen jaar het best presteerde op het vlak van export naar het Verenigd Koninkrijk, werd dit jaar gewonnen door Modular Lighting Instruments.

FAG Creative Foods werd dit jaar uitgeroepen als de best exporterende KMO naar het Verenigd Koninkrijk en Meyvaert Glass Engineering werd bekroond met de 'Best Newcomer' award.

De winnaar van de twaalfde Golden Bridge Awards is Modular Lighting Instruments. Het resultaat werd aangekondigd door de Belgische Ambassadeur in Londen, Z.E. Ambassadeur Jean-Michel Veranneman de Watervliet tijdens een gala dinner in het Millennium Gloucester Hotel in Londen op 19 november.

BLCC Chairman Michel Vanhoonacker zei: 'Niettegenstaande de huidige financiele crisis, blijft de interesse van onze bedrijven om aan de Golden Bridge 2008 Awards deel te nemen en te winnen ongemeen hoog. In deze uitdagende omstandigheden, kan het binnenhalen van deze trophee, bedrijven de nodige extra publiciteit bezorgen, het moraal van het personeel opveizelen en een competitief voordeel met zich meebrengen.'

Modular is een prachtig voorbeeld van het kaliber die de Golden Bridge aantrekt en zij verdienen de overwinning vanwege hun vastbeslotenheid, hun consistente strategie, hun professionele aanpak van de markt en hun lange termijn visie.

Lieven Messiaen, CEO van Modular gaf het volgende commentaar bij het horen van de zege door zijn bedrijf: 'Modular is zeer geeerd met deze overwinning van de Golden Bridge Export Award 2008. Wij beschouwen onze eerste plaats als een bevestiging van onze uitstekende business strategie die we hanteren op de Britse markt. Wij hebben onze marktleider's positie veilig gesteld door over de jaren heen continu te blijven investeren in een lokaal verkoopsteam, in een eigen R&D afdeling en door het creeren van innovatieve verlichtingsoplossingen die zijn geinspireerd door stoutmoedigheid, doorzettingsvermogen, individualiteit en een gezonde dosis creativiteit. We werken in het Verenigd Koninkrijk niet alleen met ervaren verlichtingspecialisten en designers, maar ook met internationaal gerenommeerde architecten en binnenhuisarchitecten die in niet geringe mate bijidragen tot Modular's reputatie als een succesvolle verniewer in verlichtingsconcepten.'

In de KMO categorie werd de trophee overhandigd door Z.E. Hubert Wurth, Ambassadeur van het Groot Hertogdom Luxemburg in het Verenigd Koninkrijk, aan FAG Creative Foods de vleesproducent uit Oostende. FAG Creative Foods won overtuigend met haar typische Westvlaamse werkkracht en snelle besluitvorming. Michel Vanhoonacker: 'FAG Creative Foods is het bewijs dat een klein bedrijf met de nodige flexibiliteit veel grotere concurrenten gemakkelijk de baas kan op de Britse markt. De Ghesquiere familie slaagde erin om in nog geen 2 maand een Franco-Britse concurrent over te nemen, de fabriek te ontmantelen, de machines naar Belgie te verhuizen en hun Britse klanten te beleveren met sterk verbeterde produkten.

Jos Ghesquiere, Managing Director of FAG Creative Foods zei: 'Wij zijn zeer vereerd de Golden Bridge Award 2008 te hebben gewonnen. Het is voor Fag Creative Foods een grote erkenning voor de inspanningen die zij samen met haar importeurs levert om innovatieve patés en terrines op de Britse markt te brengen. Deze Award is een prestigieus visitekaartje om nieuwe klanten te winnen die geloven in onze aanpak.'

Meyvaert Glass Engineering won de Best Newcomer Award nadat zij hun grootste contract ooit van £6 miljoen binnenhaalden voor het herinrichten van het Ashmolean Museum in Oxford, het oudste publieke museum in de wereld. Meyvaert Glass Engineering is een ander uitstekend voorbeeld van hoe Belgische bedrijven hun mannetje staan in internationale en uitdagende omstandigheden. Michel Vanhoonacker: 'Meyvaert bestaat al langer dan de Belgische staat maar de vijfde generatie van dit familiaal bedrijf vertoont al de kenmerken van dynamische en innovatieve managers en de toekomst van het bedrijf ziet er rooskleurig uit.'

Frederic Meyvaert, de jongste bestuurder van het bedrijf was rechtstreeks betrokken bij de onderhandelingen met het prestigieuze Ashmolean Museum en overtuigde het bestuur om Belgische flair en kwaliteit te verkiezen boven Itatiaans design en Duitse stevigheid. Het winnen van dit project en vervolgens de Best Newcomer trophee zal Meyvaert helpen andere Britse museum projecten te winnen. De Best Newcomer prijs werd overhandigd door Mr. Johan Vanneste, Managing Director VLM Airlines.

De finalisten van de Golden Bridge Export Award 2008 finalisten waren:

MODULAR Lighting Instruments:

Modular is een producent en distributeur van top verlichtingsoplossingen met produktiefaciliteiten in Belgie (Roeselare) en Hongarije. (www.supermodular.com)

FAG Creative Foods:

FAG is een vleesproducent van exclusieve pates, terrines en mousses. Het bedrijf levert aan de catering en horeca groothandel en heeft een explosieve groei gekend op de Britse markt in de laatste 3 jaar. (www.fag.be)

Meyvaert Glass Engineering:

Meyvaert is een van de wereld's meest vooraanstaande producenten van museum toonkasten. Meyvaert heeft reeds meer dan 1000 projecten wereldwijd geleverd en werkt samen met museumdirecteurs, curators, architecten en aannemers. (www.meyvaert.be)

Ergolast:

Ergolast ontwikkelt en verdeelt medisch textiel met coating. Het bedrijf is erg succesvol in the Britse gezondheidszorg sector en opereert vanuit Roeselare. De belangrijkste toepassingen zijn matrassen en hoezen. (www.ergolast.be)

KNEIP:

KNEIP levert administratieve diensten aan financiele fondsen en zorgt voor een efficiente, stipte en accurate overdracht van fondsendata naar o.a. de financiele pers. (www.kneip.lu)

Informatie over de Golden Bridge Export Awards (www.blcc.co.uk):

De Golden Bridge Award wordt jaarlijks uitgereikt aan het meest succesvolle Belgische of Luxemburgse bedrijf dat uitvoert naar het Verenigd Koninkrijk. Dit kan zowel diensten of producten zijn.

De prijsuitreiking is een initiatief van de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel in het Verenigd Koninkrijk en werd in 1997 geintroduceerd met als doel een blijk van waardering te geven aan opvallende exportprestaties van Belgische en Luxemburgse bedrijven naar het Verenigd Koninkrijk.

Vorige winnaars en finalisten bevestigen dat de Award niet alleen een stimulans is voor hun personeel, maar dat het ook hun imago versterkt op zowel de binnenlandse en Britse markt.

Er zijn momenteel 3 categorieën:

1. Golden Bridge Award: uitgereikt aan het exportbedrijf met de beste algemene prestaties.

2. Beste KMO: uitgereikt aan het beste exportbedrijf dat minder dan 25 werknemers heeft en met een jaarlijkse omzet van minder dan £10mln.

3. Best Newcomer: uitgereikt aan een exportbedrijf die erin slaagt om in zeer korte periode (minder dan 3 jaar), een zeer grote omzet te realiseren in het Verenigd Koninkrijk.

In beide categorieën, houdt de jury bij de selectie voornamelijk rekening met initiatieven die blijk geven van marktinzicht, het benutten van nieuwe kansen, het durven instappen in nieuwe lucratieve mogelijkheden en doorzettingsvermogen bij het veroveren van de Britse markt. Er wordt ook aandacht besteed aan de aanpassing van de producten en diensten aan de Britse smaak en normen en naar originaliteit hiervan (design, verpakking, research en marketing) en aan milieuvriendelijke oplossingen in productie, ditributie en recyclage.

Vorige winnaars zijn:

2007 DEME ENVIRONMENTAL ENGINEERING: Winnaar van de Golden Bridge Award

2007 MOBILEXPENSE: Winnaar van de KMO prijs

2006 EVS BROADCASTING SA: Winnaar van de Golden Bridge Award

2005 OPTION NV: Winnaar van de Golden Bridge Award

2005 LAURICA: Winnaar van de KMO prijs

2004 PLUMA NV: Winnaar van de Golden Bridge Award

2003 VLM: Winnaar van de Golden Bridge Award

2002 ECOVER BELGIUM NV: Winnaar van de Golden Bridge Award

2001 ARDO: Winnaar van de Golden Bridge Award

2000 ALPRO Winnaar van de Golden Bridge Award

1999 FORD MOTOR COMPANY NV: Gezamelijke winnaar van de Golden Bridge Award

1999 UNILIN DECOR NV: Gezamelijke winnaar van de Golden Bridge Award

1998 XEIKON N.V: Winnaar van de Golden Bridge Award

1997 J.LEGENDRE N.V: Winnaar van de Golden Bridge Award

De Juryleden

Z.E. Mr. Jean-Michel Veranneman de Watervliet, Ambassadeur van Belgie

Z.E. Mr Hubert Wurth, Ambassadeur van Groot-Hertogdom Luxemburg

Mr. Michel Vanhoonacker, Voorzitter van de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel in Groot-Britannie

Ms. Catherine Stuyck, Marketing Manager, VLM Airlines

Mr. Glenn Francis, Hoofd Corporate Banking, KBC Bank Londen

Mr. Paul Cardoen, Directeur Corporate Banking, Fortis Bank Londen

Mr. Ben De Smit, Vlaams economisch vertegenwoordiger in Londen

Mr. Didier Denayer, Waals economisch vertegenwoordiger in Londen

Mr. Christian Mouvet, Brussels economisch vertegenwoordiger in Londen

Contact:

Michel Vanhoonacker

The Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce in Great Britain

Tel: +44 (0)870 246 1610

Fax: +44 (0)870 429 2148

Email: info@blcc.co.uk

---

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel